Isnin, 13 Ogos 2012

Iklan Raya TM 2012

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua! Gua cukup suka iklan raya TM untuk tahun 2012 nih dan yang menariknya ialah untuk mengetahui kesudahan iklan nih kita perlu melayari laman web TM untuk mendapatkan jawapannya.





Jadi, tadi gua usha - usha lah kejap sebab nak tahu apa kesudahan kisah antara 3 sahabat iaitu Asri, Mei dan Kumar ini. Rupa - rupanya ada 4 ending yang disediakan dan pihak TM mahu kita sendiri pilih ending kesukaan kita.




Jadi, gua dengan gigihnya kongsikan keempat - empat ending iklan raya TM 2012 di bawah nih. Ending mana yang jadi pilihan anda semua?



Ending 1


Pandangan Hans : Ending 1 nih sebenarnya happy ending tapi agak cliche sikit! Cuma bagi gua okay lah sebab hari raya mestilah kita nak lihat suasana yang ceria dan gembira! Tak kisah lah waktu bila si Mei pergi Australia untuk jumpa si Asri. Janji agak sweet juga lah ending iklan nih. Hehehe!!


Ending 2


Pandangan Hans : Ending 2 nih pula bagi aku kurang sikit. Si Asri salah faham bila terbaca perbualan di antara si Mei dan si Kumar. Ending dia seolah - olah tergantung dan dalam suasana tegang. Pada pandangan peribadi, aku tak gemar ending 2 nih!!


Ending 3



Pandangan Hans : Aku sangat suka Ending 3 nih walaupun bila dilihat kembali sebenarnya agak sedih juga. Sebenarnya si Kumar nih nak jadi orang tengah! Dia harap bila dia buat pengakuan palsu yang dia cintakan si Mei maka si Asri akan berani untuk luahkan perasaan cinta dia pada si Mei. Alih - alih si Asri betul - betul ingatkan yang si Kumar suka pada si Mei. Si Mei pun ingat si Kumar betul - betul sukakan dia padahal dia tak sukakan si Kumar sebagai seorang kekasih. Ending nih walaupun sebenarnya sedih tetapi bagi aku  ending 3 nih unik dan kelakar juga. Hehehe!!


Ending 4



Pandangan Hans : Ending 4 nih sebenarnya yang paling aku tak suka sebab ia seolah - olah berakhir dengan persahabatan antara mereka bertiga musnah disebabkan salah faham!! 


P/S : Aku Sukakan Ending Nombor 3 Dan Nombor 1! Korang Suka Ending Yang Mana? (^_^)Y


31 ulasan:

  1. ending satu je best,,yang lain ending x best~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya..sy pun setuju..ending 1 je yg best..yg lain tu tergantung n xbest...:-(

      Padam
  2. nak buat ending lain la, semua xbest,,haha

    BalasPadam
  3. Semua ending buat aku kelako...
    LOL....

    BalasPadam
  4. haha.. ending dia mcm best jgk.. aha.. tp yg best effort ko untuk kumpul semua ending.. mcm men game la plak.. xD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya..thanks to u for d effort..

      Padam
  5. ending 1 je la yg best..
    yg lain x bes ahh! rawrr! =P








    slm ramadhan,
    cik ana

    BalasPadam
  6. oh aku pon x tau ada ending dia...serius aku suka no 1 lagi...yg 234..kurang lah...tapi no 1 pon agak kurang logik sikit...tapi blh lah nmpk lah suprise tu..hehe

    BalasPadam
  7. izzad : ialah...kalau ikut semua best tapi bila tgok nilai dia dan nak kait dgn hari raya...no 1 jer lah yang better pun :-)

    luqman : tapi apa2pun aku suka ending ke-3...hahaha

    trah : haha..sila2

    hazz : hahaha...senang sikit orang nak click tgok

    anamizu : saya suka ending ke-3 :-)

    BalasPadam
  8. Hans....tak pernah lagi tengok iklan raya TM ni...in fact iklan raya kt TV semua tak sempat tgk lagi haha..asyik on9 je keja hehehe!

    BalasPadam
  9. seronok tengo juga, saya nampak ada unsur perpaduan kaum dalam iklan ni..ialah masyarakat majmuk yang bersatu padu..nice share

    BalasPadam
  10. no 3!! no 1 okay tapi cam tak logik cket :DD

    BalasPadam
  11. jijah suka ending no 1.. sweet jer...hehee

    BalasPadam
  12. 1 je yg best.yg lain x syok hehehe

    BalasPadam
  13. ti dah boleh view,, muja comment lagi,, huhu

    BalasPadam
  14. semua tak best...
    Sepatutnya ending dia, Mei tue lupakan Asri, then bercinta ngan aku...

    Hm.. bagus nie.. boleh buat iklan raya tahun depan...huhuhu XD

    BalasPadam
  15. opcoz nk ending yang sweet2. hihihi :)

    BalasPadam
  16. lebih kurang je semuanya...cliche.hehe

    maybe no 3 kot.haha

    BalasPadam
  17. lama dah tak singgah sini..

    klu tak singgah mmg tak tau ada sambungan sampai 4 version,haha. tapii no 1 je la yg best..

    BalasPadam
  18. meow vote ending 1 ! hehe
    walopon klise tp nmpak lebih sesuai dgn penceritaan tu.. haha

    sweet gila iklan ni !!!
    tp tak mcm KLIA je lokasi tu.. kat airport laen kot.. hehee

    BalasPadam
  19. mei tu cantik la... siapa nma mei sebnarnye ye???

    BalasPadam
  20. misz domu xtgok iklan nie kat tv..tak perasaan..tapi suka ending no 1.. hanyalah satu...yang bertakhta di hatiku..hehehe

    BalasPadam
  21. ending yg ke-3 tu agak kelakar la. aku rasa iklan ni dah bole wat drama la.

    BalasPadam
  22. Cerita in tak msuk akal

    BalasPadam
  23. apa slh klu mei ngan kumar pun...asri umpama nak tggu mei sndiri yg bgtahu yg dia sukakan asri...such a coward...neway ending no 1 yg plg sesuai kot...

    BalasPadam
  24. apa slh klu mei ngan kumar pun...asri umpama nak tggu mei sndiri yg bgtahu yg dia sukakan asri...such a coward...neway ending no 1 yg plg sesuai kot...

    BalasPadam
  25. x dpt tgk da .. boleh x upload blik?

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com