Khamis, 17 Julai 2014

Hans Comix : Mengamuk

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua! Adab dan sopan ini sebenarnya sangat penting dalam hidup kita dan disebabkan kepentingan itulah ia diletakkan di dalam rukun negara Malaysia iaitu Kesopanan dan Kesusilaan. Jadi, untuk Hans Comix Terbaru ini Hans berharap agar anda semua terhibur dan mendapat sedikit pengajaran daripada kisah kali ini ini.


P/S : Firman Allah SWT dalam surah Luqman ayat 18 : "Dan janganlah engkau memalingkan mukamu (kerana memandang rendah atau sombong) kepada manusia, dan janganlah engkau berjalan di bumi dengan berlagak sombong; Sesungguhnya Allah s.w.t tidak suka kepada tiap-tiap orang yang sombong, takbur, lagi membanggakan diri".

80 ulasan:

  1. hahaha..memang kelakar ni hans...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehehe
      dalam kelakar harap dapat lah sedikit manfaat kan :)

      Padam
  2. bila video tu sudah menjadi viral , irulah pengajaran terbaik buatnya ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. yups
      semoga dia berubah ke arah kebaikan :)

      Padam
  3. Hahahaa..kesian Indah yang sopan menjadi mangsa...Terima kasih sebab menceriakan pagi saya..hehe..
    *Follow sini

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehehehe
      no problem
      thanks sudi follow blog saya

      Padam
  4. hahahaha kelakar! terbaik arr..
    next??? =p

    BalasPadam
  5. pandainya hans berdialog kreatif kelakar n segar...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tiba-tiba datang idea
      hehehe
      thanks yer :)

      Padam
  6. pertama kali tengok entri kreatif macam nie..macam best je!

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau rajin klik lah dekat Hans Comix koleksi tu
      banyak komik leh baca

      Padam
  7. Semoga pemilik PEUGEOT tersebut segera insaf akan perbuatannya..

    BalasPadam
  8. memn lawak bro..sampau peuget @ lesen p tu masukkomik hang :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. heheheh
      dapat idea pepagi buta
      terus buat komik:)

      Padam
  9. hehe hilang sudah kemelayuan gadis2 sekarang :) nice entry, thanks singgah, balas kunjungan and follow :)

    BalasPadam
  10. hahha.. senyum2 tgk dialog hans nie.. kreatif.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe
      alhamdulillah kalau terhibur

      Padam
  11. Ha..ha..funnylah hans...Peugeot punya pasal...

    BalasPadam
  12. Aduhai, nak ketawa berguling-guling. :D:D:D

    Apapun, kita doakan sahaja kebaikan dia. :3

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehehe
      yups
      sama2 berdoa semoga dijauhkan daripada aib sebegini

      Padam
  13. haha. sengal. tak memasal indah jadi mangsa. kakaka

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha
      tapi muka diorang kena dengan situasi kan?
      hehehe

      Padam
  14. hahahaha....kelakar!! ada pngajaran tu! hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehehe
      sambil buat orang terhibur kita selitlah sedikit ilmu :)

      Padam
  15. Boleh yer camtu Hans... Memang terbaik la
    #akaksterenglock punya cerita :))

    BalasPadam
  16. hahahha...lawak...tapi bagus ayat kt bawah tuh! suke222!

    BalasPadam
  17. LOL..! terlajak perahu boleh berundur... terlajak kata... haa lu tanggung la sendirik... :D

    Follower #4163

    BalasPadam
  18. adoi. hahaha.. ngam2 je dialog.hehe

    BalasPadam
  19. hehe...saya kompius sebenarnya ni
    nak ketawa ke nak menangis...adeh
    anyway normal manusia melakukan kesilapan
    tapi tak normal kalau kesilapan tu diulangi
    sama-sama kita ambil pengajaran dari cite ni =)
    salam ramadhan

    anyway membalas kunjungan dari kisah Karipapku Menyanyi

    BalasPadam
  20. okay, ini lawak! hahahahaha

    BalasPadam
  21. hahaha..Indah jadi mangsa CDM25.. Moga jadi iktibar buat semua.. xD

    BalasPadam
  22. assalamualaikum.. salam perkenalan..

    penuh fb dengan citer pasal nih jer.. sehingga menenggelamkan cerita tentang apa yang berlaku di Gaza.. apapun dia dah mohon maaf.. semoga apa yang jadi nih menjadi pengajaran buat dirinya dan kita semua.. jangan bertindak mengikut hati..

    BalasPadam
  23. heyyy Hans ! awat hang kuwang ajaq ngat ahh p buat komik sempoi lagu nih??? hahahaha adeh xleh benti gelak aih ! hahaha adehh adehh =P


    Salam Ramadhan Hans ! :)

    BalasPadam
  24. Huhuhu... nak tergelak aku baca... apa2 pon ada mesej tersirat...

    BalasPadam
  25. Tak pasai-pasai Indah yang kena. Haha.

    BalasPadam
  26. Assalamualaikum hans.

    Kita yang melihat perkara yg berlaku tu..ambillah iktibar..

    BalasPadam
  27. Hahaha ada pengajaran di sebalik lawak tu :D Jemput singgah blog SM tuan tanah kedaung kalau sudi! :D


    http://santanmanis.blogspot.com/2014/07/boleh-gelak-sampai-tertonggek-kalau.html

    BalasPadam
  28. abah, indah stress ngan zin.
    sebab tu bila ade orang langgar, terus indah bawak keluar strering lock..hehe

    BalasPadam
  29. hahaha.. terbaek.. haha..

    Jemput Join "Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz" kalau belum join.. tQ

    Like page "Ejulz Blogshop" jika sudi.. Terima kasih

    BalasPadam
  30. hahahahahahahahaa... ini lawak...

    blogwalking sini jap... :)

    BalasPadam
  31. Tergelak aku smpai keras perut...hahaha
    mmg terbaik!!

    Salam perkenalan... :)

    BalasPadam
  32. orang perempuan ni ada satu minggu dalam keadaan "ting tong" tak stabli...mungkin masa tu kot..wallahua'lam

    BalasPadam
  33. haha, lawak la .. boleh buat komik keluaran 2015..serius best..:) hihi

    salam jumaat..

    BalasPadam
  34. keh keh keh....

    terlajak kreatip ni!

    BalasPadam
  35. Yang ni komik superbbb kelakar.. haha

    BalasPadam
  36. Hanss hahaha lawak! Kreatif tull aaarrr

    BalasPadam
  37. Hanssss ahahaha lawak! Kreatif betul aaarrrr

    BalasPadam
  38. hahaha., memang kelakar ni., tk pasai2 artis yang kne lagak komik., follow sini yup.,

    BalasPadam
  39. Kreatif juga bro buat komik ni...

    BalasPadam
  40. kreatif... tenggelam pasal kiki ni lepas berlakunya ujian untuk Malaysia tragedi MH 17.

    BalasPadam
  41. Hahahahah....boleh pulak jadi komik isu kereta yg paling murah di abad ini.

    BalasPadam
  42. kes ni jadi peringatan buat semua..kena bersabar dan jangan sebarkan apa yang tak sepatutnya

    BalasPadam
  43. hahaha..han han suka buat cerita tersendiri..btw kreatif la han ..comey jugok n kelakar..hhaha .

    BalasPadam
  44. err baru baca..tapi sumpah kelakar...haha aduiyaiii

    BalasPadam
  45. haha gelak je scroll sampai bawah

    BalasPadam
  46. moralnya berfikir dlu seblm membuat sesuatu tindakan

    BalasPadam
  47. kesian Indah. T..T raya tahun depan jelah dia baru boleh masuk umah tu.

    BalasPadam
  48. Tak pernah ikut citer ni.tp lucunya bila tambah katun2 tu.haha.serius klako.

    BalasPadam
  49. Ani suka lah komik Hans. Paling ani suka ada selit ayat Al-Qur'an.
    keep it up Hans. Best sangat! :)

    BalasPadam
  50. hehehe... popular indah kat sini :)

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com