Rabu, 25 Januari 2017

Kasih Sayang Yang Dihargai

Ungkapan sayang itu susah nak diketahui adakah tulus ikhlas atau dizahirkan secara paksa.

Jika pertama kali mendengar pasti akan rasa teruja tanpa memastikan adalah itu secara zahirnya betul atau sekadar menjaga hati.

Sering kali didengar tetapi sering kali juga aku menolak walau tidak seratus peratus kerana aku rasa ada keikhlasan dalam ungkapan itu.

Tetapi, malam ini tiba-tiba aku rasa sebak dan dalam masa yang sama gembira bila ia diungkapkan dihadapan ramai orang.

Tak pernah rasa macam tu tetapi sangat lah gembira tidak terkata. Tetapi, ini bukan ungkapan dari seorang wanita buat si jejaka kepada aku sebagai tanda kekasih bercinta.

Ini cuma ungkapan seorang lelaki yang aku anggap seperti adik aku sendiri yang membuatkan aku sedar ikhlasnya dia menganggap aku seperti abang sendiri.

Baru ini aku dah gembira. Tak boleh bayang kalau gadis yang aku suka pula buat macam nih. Mungkin esok terus jumpa tok kadi kut. Hahahahaha!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Jika ada sebarang pertanyaan atau persoalan, boleh email kan kepada saya di mohamadhanisismail@gmail.com

Jika berminat ingin bekerjasama dengan pemilik blog ini melalui ulasan @ review berkaitan pelancongan, hotel, makanan atau apa-apa yang berkaitan juga amatlah digalakkan untuk berhubung dengan saya melalui email juga.