Sabtu, 17 Mac 2018

Wajah-Wajah Selepas Ambil Keputusan SPM

Assalammualaikum semua. Baru-baru ini keputusan SPM telah pun dikeluarkan dan seperti dapat dilihat di media-media elektronik mahu pun media cetak, pelbagai kisah kejayaan dipaparkan buat tatapan adik-adik yang bakal mengambil SPM pada tahun 2018 pula. Jadi, antara wajah-wajah dibawah ini, yang mana satukah mewakili wajah anda sewaktu mengambil keputusan SPM dahulu? 

Wajah Gembira Tahap Lupa Diri


Wajah Dengki Pakcik Bawang


Wajah Kecewa Tak Dapat Beli Ais Kepal Milo


Wajah Marah Yang Tak Berapa Nak Sampai


Wajah Risau Fikirkan Salah Silah Keluarga Akan Berterusan Atau Tidak


Wajah Sedih Tak Keluar Air Mata


Wajah Tak Dapat Terima Kenyataan


Wajah Tak Percaya Dengan Apa Yang Dilihat


Wajah Takut Dengan Masa Depan


Wajah Terkejut Beruk 


Rasa-rasa yang mana satu wajah-wajah di atas ini mewakili anda sewaktu kejadian ini berlaku? Sila nyatakan di ruangan komen di bawah dan lagi cantik jika anda sudi berkongsi kisah pengalaman anda tersebut secara ringkas.

P/S : Nasihat Tok Ngah Sudin Untuk Adik-Adik Semua :)

64 ulasan:

  1. Wajah tak berapa nak marah tu yang lucu ! struggle habis2an tapi yg belajar ala kadar yg dapat A XD

    BalasPadam
    Balasan
    1. hah..awak yang mana satu?

      Padam
    2. hahahaha... saya yang muka kecewa x dapat beli ais kepal milo ~ kecewa sungguhXD

      Padam
    3. hahahah
      okay saya bersimpati
      hahaha

      Padam
  2. Pakcik bawang ke ni... hehe

    BalasPadam
  3. Hahah husniey dulu kategori wajah tak percaya dengan apa yang dilihat ๐Ÿ˜‚

    BalasPadam
  4. adehhhh...masa zaman Umi kami idok ler bermuka gitu semua..sbb time tu cuma guna gred jer...time sekarang kalau lewat mmg org lain la ambil A dulu..kiki

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha
      loh
      tak ada satu pun ke mewakili muka tu?
      heeheh

      Padam
  5. Hehe banyaknya koleksi mimik muka tok ngah tu yer...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha
      tu la pasal
      terus ada story nak buat
      haahaa

      Padam
  6. kalu sy, cool je sbb mcm da bleh rs dpt brape๐Ÿ˜†

    BalasPadam
  7. Wakakaka memang kelaka gila hehehehe ini bukan filem JIBAM ker hehehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha
      yer
      ini filem Jibam
      asal nak buat Hans Comix tapi tiba2 blur pula
      jadi terhasil lah benda nih
      hahaah

      Padam
  8. Hahaha thank u buat saya gelak ^^ komik ni boleh beli kat mana ya? huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha
      sebenarnya dalam 2-3 tahun sudah, saya rajin buat komik sengal macam nih dekat blog saya
      boleh search Hans Comix...ada macam-macam cerita merapu saya buat

      Padam
    2. Ok inshaAllah akan di'search dengan lajunya lagi2 bila tengah stress... hehe thank u!

      Padam
  9. Ajer kelakor muka tok ngah ni. Haha. Biasa la mimik muka macam ni setahun sekali je kita dapat tengok haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. muka tok ngah memang kena dengan situasi..hahaha
      yups setahun sekali

      Padam
  10. shu, wajah yang tak percaya apa yang dapat. kahkah.

    teringat zaman dulu-dulu p sekolah amik result SPM. risau sebab langsung tak tau dapat berapa. balik rumah mak ayah tunggu depan pintu :D

    apa-apa pun tahniah pada adik-adik yang dapat result SPM. perjalanan hidup baru nak bermula.

    BalasPadam
  11. Kita stress je masa amik tapi sbb dapat half half kira halal jela..haha

    BalasPadam
  12. Tak ada satu pun mewakili wajah saya. Hahahahaha!

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah masa ambil tu rasa apa jer?
      hahaha

      Padam
  13. wajah gembira lupa diri.. hahaha
    yang lain takpa, yang penting tengok result English dulu..
    Tak pernah cecah 6C sejak masuk form4 sampai exam percubaan..
    syukur result SPM dapat 6C!

    BalasPadam
  14. malang sekali satu pun muka saya tak ada kat situ :3

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah
      tak ada perasaan ke ambil result spm?
      hahaha

      Padam
  15. 10b pon bole la jnji lulus haha

    BalasPadam
  16. Teringat cikgu yang lebih excited dari kita hahaha...

    BalasPadam
  17. Tak tahan tgk muka Pakcik bwg

    BalasPadam
  18. Hahaha satu pun tak boleh wakil saya. Dia lelaki.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha
      maksudnya lebih kepada situasi
      haha

      Padam
  19. menghiburkan lari yang lara...hahahaha

    BalasPadam
  20. sebelum result
    wajah tak dapat terima kenyataan.

    dah buka result, tak rasa apa. hahaha. XD

    BalasPadam
  21. SPM hanya permulaan hidup. GV setuju. Ramai kawan GV yang SPM biasa je tapi sekarang lebih berjaya daripada yang dapat banyak A masa SPM. Mungkin rezeki masing2x. huhu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yups
      rezeki masing-masing
      ada yang banyak A dan memang berjaya dan ada juga sebaliknya
      yang penting jangan berhenti berusaha :)

      Padam
  22. Kikiki.. Satu pun tak da untuk Sha..
    Tapi Sha sokong gambar yang last sekali tu..
    SPM hanyalah permulaan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe
      yups
      permulaan untuk sesiapa yang berjaya atau gagal dalam SPM

      Padam
  23. Hahahaha..bagus betul dia dok buat edit macamni. Goodluck Hans Comix!

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebelum nih pun memang ada buat
      kalau rajin boleh tengok entry2 sebelum nih...
      memang banyak
      antara larat nak baca atau tak jer lah
      hahaha

      Padam
  24. ha ha ha...
    kalau jibam baca entri ni, mau nyer kecoh satu kampung hans.

    BalasPadam
    Balasan
    1. mahu mengamuk Jibam baca sambil bawa pisau dengan tin-tin dia tu
      haha

      Padam
  25. atie still tak move on dgn cita jibam ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe
      saya suka filem Jibam nih
      cuma sayang filem nih tak box office

      Padam
  26. macam - macam riak wajah ,kelakar ccl tengok

    BalasPadam

Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan, tajaan, kolobarasi dan jemputan boleh hubungi saya melalui email mohamadhanisismail@gmail.com