Sabtu, 21 April 2018

Kengkawan Project Di Bulan Ramadan

Assalammualaikum semua. Kali nih Hans nak kongsi serba sedikit tentang aktiviti yang dilakukan oleh sebuah NGO yang bernama Kengkawan Project. Untuk pengetahuan semua, Hans dapat tahu tentang NGO nih sewaktu Hans melakukan penggambaran untuk program bulan Ramadan dan NGO ini memang sangat aktif membantu pihak-pihak yang memerlukan.


Memandangkan tidak lama lagi kita akan menjalani ibadah puasa di bulan Ramadan, jadi macam tak seronok pula kan kalau kita tidak berkongsi rezeki yang kita ada dengan mereka yang memerlukan tambah-tambah lagi di bulan Ramadan dimana kita sendiri tahu bulan yang penuh dengan keberkatan.

Jadi, Kengkawan Project ada empat aktiviti yang ingin dijalankan seperti yang tertera pada gambar di atas. Jika ada antara pembaca yang berminat untuk menyumbang, boleh hubungi atau mesej wakil Kengkawan Project untuk maklumat lanjut.

Jangan lupa kongsikan aktiviti Kengkawan Project ini dengan rakan-rakan anda dan di media sosial anda yer. In Sha Allah sama-sama kita membantu usaha murni ini. Assalammualaikum.

34 ulasan:

  1. Terima perkongsian ni...menarik...boleh diwarwarkan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih
      jangan lupa kongsi dengan kawan-kawan yang lain

      Padam
  2. peluang terbaik untuk beramal dan berbakti

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu
      sama-sama beramal
      jangan lupa kongsikan dengan rakan-rakan yer

      Padam
  3. sama2 lah kita membantu sebolehnya kita ye dik

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama-sama membantu
      jangan lupa kongsi dengan rakan-rakan yer

      Padam
  4. Balasan
    1. alhamdulillah
      kongsikan dengan kawan-kawan

      Padam
  5. waalaikumussalam. pahala berganda-ganda bulan puasa ni :)

    BalasPadam
  6. alhamdulillah hans harap thn ni dpt puasa dgn sempurna

    BalasPadam
    Balasan
    1. amin ya rabbal alamin
      semoga dipermudahkan

      Padam
  7. Perkara yang baik, perlu di kongsikan bersama... any way, teman baru je tau pasal kengkawan Project nie... harap, segala yang di rancang berjalan lancar...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kengkawan Project NGO kecil jer tetapi aktif :)

      Padam
  8. Perkongsian menarik. Alhamdulillah sbb ade Kengkawan Project ni. Semoga semuanya berjalan lancar

    BalasPadam
  9. ehhh kita nampak header baru... hehe. cun!

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha
      terima kasih
      baru lagi header tu

      Padam
  10. semoga semua berjalan lancar =)

    BalasPadam
  11. W'salam Hans..
    Kengkawan Project ni harus viral supaya mendapat sokongan..
    Saham akhirat juga.. Good info. Thanks for sharing Hans..

    BalasPadam
    Balasan
    1. In Sha Allah
      sama-sama viralkan Kengkawan Project :)

      Padam
  12. lama tak join charity.menarik gak ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh lah join Kengkawan Project :)

      Padam
  13. Balasan
    1. mudah-mudahan ramai yang mendapat manfaat

      Padam
  14. Good sharing. Saya suka sangat to find out that our people ni actually ramai yang suka saling membantu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yups
      ramai yang suka membantu cuma masalahnya sistem bantuan tu jer yang tak betul :)

      Padam
  15. Kengkawan Projek semoga dipermudahkan segala urusan mereka dan berterusan pada masa-masa akan datang.

    Macam dah pernah terbaca pasal NGO ni, tapi..... di mana ya!???

    BalasPadam
    Balasan
    1. NGO nih rasa dah lama tetapi dia bergerak kecil-kecilan jer

      Padam
  16. bila lagi kan nak gandakan pahala kalau bkn waktu sebegini?

    BalasPadam

Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan, tajaan, kolobarasi dan jemputan boleh hubungi saya melalui email mohamadhanisismail@gmail.com