Selasa, 10 Mac 2020

Review Filem Jodoh Syaitan

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca blog www.hanshanis.com sekalian. Alhamdulillah Hans telah berjaya menonton sebuah filem tempatan terbaru berjudul Jodoh Syaitan bertempat di MMCineplex eCurve Mutiara Damansara pada 9 Mac 2020 yang lepas. Mempertaruhkan genre komedi seram, filem tempatan terbaru ini seakan-akan membawa Hans kembali ke era kemegahan syarikat penerbitan Metrowealth suatu ketika dahulu yang gemar menghasilkan filem seram komedi sebegini dan ianya mendapat sambutan yang cukup hebat oleh penonton tempatan pada waktu tersebut. Masih mengekalkan kisah serta ciri-ciri hantu pontianak yang sudah kerap kali difilemkan, apa yang Hans boleh nyatakan ialah keseluruhan plot filem ini sudah boleh dijangka dan tiada sebarang kejutan daripada sudut tersebut. Jodoh Syaitan ini lebih bersifat sebagai sebuah filem seram komersial yang ditonton kerana pengaruh pelakonnya serta elemen humor yang boleh dikatakan menjadi.


P/S : Kepada anda yang ingin tahu apakah ulasan Hans tentang filem komedi seram tempatan yang terkini ini, silalah rajin-rajinkan diri anda membaca ulasan @ review Hans untuk filem JODOH SYAITAN dengan klik pautan di bawah gambar poster filem tersebut. Selamat membaca :)


16 ulasan:

  1. Tengok tajuk tadi dok fikir cerita ni macam ada unsur nasihat keagamaan... sekali baca intro review kat atas ni baru tahu genre komedi seram rupanya :"D

    Btw, jemput join my contest! Join la join laa... XD

    https://throughmyglasseskacamata.blogspot.com/2020/02/contest-saya-mahu-produk-creative.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe
      citer lawak-lawak ada agama sesikit

      Padam
  2. ingatkan citer seram tanjat2 tu.. komedi rupanya.
    lama da tak layan movie cemni.. kat cinema mmg x pegi dah xdak geng so tnggu la kot2 ada saluran lain boleh tengok..

    BalasPadam
  3. Nak tengok cerita ni sebab seram komedi. okaylah seram campur komedi. kalau seram tu takut tak seram. hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha
      kalau x letak komedi memang seram dia tak seram

      Padam
  4. takut nak tengok cerita seram hehehe

    BalasPadam
  5. Kalau byk adegan seram mcm tak berani nak tengok hehe..

    BalasPadam
  6. Suka juga tengok cerita hantu...tapi kalau kat njoi suka tengok siri bercakap dengan jin

    BalasPadam
  7. sy penakut skit crita hantu ni... hehehehe

    BalasPadam
  8. Pelakon mcm tak best je Han...

    BalasPadam
    Balasan
    1. pelakon biasa2 tapi boleh lah layan
      setakat nak gelak-gelak

      Padam

Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan, tajaan, kolobarasi dan jemputan boleh hubungi saya melalui email mohamadhanisismail@gmail.com