Khamis, 16 Julai 2020

Review Filem Train To Busan Presents: Peninsula

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca blog www.hanshanis.com sekalian. Alhamdulillah Hans telah berjaya menonton sebuah filem dari Korea Selatan yang dinanti-nanti ramai iaitu Peninsula bertempat di GSC IOI Puchong pada 15 Julai 2020 yang lepas. Filem ini mengambil latar belakang yang sama seperti mana filem Train To Busan cuma kisah serta watak-wataknya sahaja yang 100 peratus berubah. Semuanya menampilkan kisah individu-individu yang baru dan memaparkan kejadian yang berlaku selepas 4 tahun negara Korea Selatan diserang wabak zombi dan dikuarantin daripada negara-negara jirannya.

P/S : Kepada anda yang ingin tahu apakah ulasan Hans tentang filem aksi seram dari Korea Selatan ini, silalah rajin-rajinkan diri anda membaca ulasan @ review Hans untuk filem Peninsula dengan klik pautan di bawah gambar poster filem tersebut. Selamat membaca :)


10 ulasan:

  1. filem train to Busan yg pertama pernah tonton menarik juga

    BalasPadam
  2. uishh ade yang baru da ka..tak pernah lagi pi wayang sejak lepas keluar rumah ni..heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. ini kisah selepas 4 tahun tetapi fokus pada watak lain pula

      Padam
  3. Sambungan ye... apalah agaknya cerita seterusnya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. dia sambungan kisah tentang wabak jer
      tapi watak-watak lain
      tak sama macam Train To Busan

      Padam
  4. Rasanya ramai yang ternanti2 cerita ni kan :)

    BalasPadam
  5. Aduh, nk tengok cite ni tapi tu la, x bleh bwak budak..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha
      yer
      yang nih 18PF ker apa entah tak silap

      Padam

Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan, tajaan, kolobarasi dan jemputan boleh hubungi saya melalui email mohamadhanisismail@gmail.com