Ahad, 22 Ogos 2021

Carput So Senang : Perkhidmatan Penggantian Bateri Kenderaan Yang Terbaik Dan Murah

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca blog www.hanshanis.com sekalian. Hans yakin majoriti pembaca blog ini pastinya mempunyai sekurang-kurangnya sebuah kereta yang digunakan untuk pergi ke tempat kerja mahu pun atas urusan yang lain. Jadi, pasti ada di antara kita yang pernah mengalami pengalaman genting apabila secara tiba-tiba enjin kenderaan kita tidak berjaya dihidupkan. Semestinya jika terjadinya perkara tersebut ke atas diri terutama pada saat-saat kecemasan sememangnya akan membuatkan kita risau terutamanya buat mereka yang kurang arif tentang perihal kerosakan kenderaan.



Tetapi, jika masalah sebegini berlaku kepada anda maka jangan lah risau kerana kini segalanya mudah dengan aplikasi Carput yang sememangnya pantas membantu menyelesaikan masalah bateri kenderaan pada bila-bila masa. Buat anda yang mungkin pertama kali mendengar tentang syarikat Carput ini, ia sebenarnya merupakan sebuah syarikat yang berpusat di Malaysia dan menawarkan bantuan di dalam menyelesaikan masalah kenderaan terutamanya ketika waktu kecemasan seperti:


1) Penghantaran Serta Penggantian Bateri (Perniagaan Utama)
2) Jumpstart Bateri
3) Menukar Tayar Simpanan (Spare) Kenderaan
4) Penghantaran Minyak Petrol Kenderaan Pada Waktu Kecemasan
5) Servis Towing Kenderaan.


Carput sememangnya terkenal sebagai Car Battery Delivery di kalangan para pengguna masa kini kerana menawarkan servis yang sangat efisyen, pantas dan murah. Apa yang membuatkan Carput So Senang buat kita yang menggunakan aplikasi ini kerana pihak Carput akan memberi maklum balas sangat cepat kepada masalah anda iaitu sekitar 35 minit sahaja disamping tidak mengenakan sebarang caj untuk pemasangan dan penghantaran bateri. Memang menarik kerana ianya adalah percuma. 


Lebih membuatkan Hans kagum dengan servis Carput ini kerana harga untuk bateri baru ini dikira selepas anda menukarnya dengan bateri yang lama. Jadi, ini bermaksud harga bateri pun menjadi lebih murah daripada biasa. Ini memang satu tawaran yang cukup menarik kerana harga yang ditawarkan adalah jauh lebih murah berbanding dengan harga bateri baru dari bengkel dan pusat servis.


Testimonial daripada para pelanggan yang telah menggunakan aplikasi Carput ini jug turut mengagumkan kerana rata-ratanya sangat berpuas hati dan memberi penilaian yang cukup tinggi kepada servis yang mereka terima daripada pihak Carput.

Review Lain Di Google Reviews Boleh Dibaca Dengan Klik Link Dibawah: 

Review Lain Di Facebook Reviews Boleh Dibaca Dengan Klik Link Dibawah: 

Bagaimana cara nak menggunakan aplikasi Carput ini? Semesti yang Hans bagitahu bahawa Carput So Senang untuk digunakan bagi membantu menyelesaikan masalah kereta anda. Hanya dengan klik pada telefon bimbit sahaja. Tekan-tekan saja Carput sampai! Jadi, anda boleh muat turun aplikasi Carput ini melalui:


Android Appstore: 

Apple Playstore: 

Hotline: 
1800180010

Website: 

App: 


Maklumat tambahan untuk para pembaca sekalian, buat masa ini Carput menawarkan servis perkhidmatannya di lokasi-lokasi seperti:
1) Lembah Klang
2) Johor Bahru
3) Pulau Pinang
4) Ipoh
5) Melaka
6) Seremban


Selain itu, cara pembayaran yang ditawarkan Carput juga sangat menarik kerana anda boleh memilih untuk membayar secara:
1) Pembayaran Tunai (Cash)
2) Kad Kredit
3) E-wallet (QRpay, Boost, GrabPay) .

Untuk maklumat lanjut, anda juga boleh melayari laman sosial media Carput seperti yang Hans kongsikan dibawah ini:



73 ulasan:

  1. Balasan
    1. betul tu
      bila waktu kecemasan memang perlu sangat servis macam nih

      Padam
  2. Balasan
    1. hehehe
      yer
      boleh simpan details siap-siap
      apa-apa jadi senang

      Padam
  3. Sebelum ni bateri kereta saya kong masa tengah buat kerja. Cari online je untuk tukar bateri, senang. Tapi sekarang ada banyak pilihan, lagi bagus..

    BalasPadam
  4. servis terbaik mesti diulang cari

    BalasPadam
  5. Thanks for sharing this, I will keep their contact in case i need it.

    BalasPadam
  6. Balasan
    1. betul tu
      penting bila terjadi benda-benda kecemasan macam nih tambah-tambah untuk pemandu wanita kan

      Padam
  7. I've used their services before and they haven't let me down. Great service, convenient and awesome company.

    BalasPadam
    Balasan
    1. wahhhh
      bagus lah
      memang Hans tengok review pun majoriti bagi 5 star

      Padam
  8. Mudahnyaaa ada service cmni, thanks sharing info

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama-sama
      selamat menggunakan servis Carput

      Padam
  9. Waaahh, bagus lah ada servis macam ni. Carput boleh bantu

    BalasPadam
  10. Ok... noted! Bagus ada pilihan! Ingatkan ada satu brand je...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe
      sekarang Carput pun ada untuk membantu bila pemandu kenderaan memerlukan :)

      Padam
  11. Serius la ada khidmat gini... Kalau tukar bateri tu biasa dgr.. Ni siap hntr minyak, tukar spare tyre... Perghhh.. Mmg mantap laa

    BalasPadam
    Balasan
    1. yes
      memang mantap kan?
      testimonial pengguna pun majoriti bagi 5 star beb

      Padam
  12. wah3 bagus juga ada service mcmni lagi2 utk wanita.. hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. heheheh betul tu
      bagus untuk pemandu wanita

      Padam
  13. Okay save detail. Dah 2 kali Aku kena bateri mati waktu kat luar

    BalasPadam
  14. Thanks for the sharing info...senang sikit ada services MCM ni from azjoe2020

    BalasPadam
  15. senang macm ni kan..kotlah bateri kong kat mana-mana call je diorang ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. yes. boleh call mereka cuma tengok lah kawasan mana yang ada :)

      Padam
  16. Senang nya ada service nie..jimat skit nk gnti bateri..

    BalasPadam
  17. Senang nya ada service nie..jimat skit nk gnti bateri..

    BalasPadam
  18. Bagus nie. Simpan, boleh guna kala kecemasan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. simpan jangan tak simpan
      berguna sangat nih bila terjadi kecemasan macam nih :)

      Padam
  19. Memang kena save info ni kot tetiba bateri kereta kena tukar kan. Siap penghantaran dan pemasangan percuma lagi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yes kena save
      apa-apa jadi senang
      itulah percuma kan

      Padam
  20. Wow bagusnya ada servis macam Carput ni, dahlah pantas, ada servis penasangan bateri secara percuma pulak tu! Nak save siap2 app ni nanti, bagusnya dia ada di area qeela juga 👍🏻😁

    BalasPadam
    Balasan
    1. yes
      bagus lah save
      apa-apa jadi senang kan

      Padam
  21. Waa bagusnya ada servis macam Carput ni, pantas dan siap ada servis pemasangan bateri secara percuma pulak tu! Nanti nak save app ni sesiap, bagusnya dia ada di area qeela jugak 👍🏻😁

    BalasPadam
    Balasan
    1. yer...percuma delivery dan pemasangan
      sangat berbaloi

      Padam
  22. Waa bagusnya ada servis macam Carput ni, pantas dan siap ada servis pemasangan bateri secara percuma pulak tu! Nanti nak save app ni sesiap, bagusnya dia ada di area qeela jugak 👍🏻😁

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah dekat kawasan Qeela ada servis Carput
      dah tak payah pening kepala lepas nih kalau terjadi masalah-masalah dekat kereta nanti

      Padam
  23. Hahaha bahaya namo kodai ni i dok baca CARUTS HAHAHAH btw batry kete i br kiong ahad lepas 😌😌😌😌

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe
      kalau tidak dah boleh guna servis Carput

      Padam
  24. Wowww... Nicenyaaa! Macam macam servis ek untuk kenderaan! Bagus ni, kekadang tengah drive, tayor lembik, pecah, bateri buat hal... Boleh kol dorang... Bagus ada kat Johor.. nak take note la.. Masukkan Carput dalam list.. Huhuuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. terbaik
      lepas nih jadi apa-apa boleh contact Carput

      Padam
  25. Kena save no ni. Risau kot2 jadi pape kt area yg dia cover tu kan. Thanks 4 sharing.

    BalasPadam
  26. Pernah dengarp pasal carput ni. Review pun not bad jugak. Next time boleh try la.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yes.
      majoriti semua bagi 5 star
      memang servis Carput nih terbaik

      Padam
  27. First time dengar pasal Carput ni kalau lepas ni kete tersadai boleh lah guna khidmat ni bagus dan berguna sangat

    BalasPadam
  28. Alaa.. Kelantan xcover ke?

    BalasPadam
  29. Mudah..tak payah nak pi cari rata..klik² ja dah sampai

    BalasPadam
  30. Mudah..tak payah nak pi cari rata..klik² ja dah sampai

    BalasPadam
  31. Wah...menarik juga kalau Ada perkhidmatan begini..saat-saat emergencylah Yang amat diperlukan

    BalasPadam
    Balasan
    1. itulah
      terus save contact nanti senang apa-apa jadi kan

      Padam
  32. Service ni mesti akan dicari... Lgi2 skrg bnyk kereta yg lama tak start, bteri pun kong...
    Boleh la try service Carput ni

    BalasPadam
  33. Skrg ni banyak kereta yg lama tak start, bteri pun kong. Jadi bolehlah guna service Carput ni

    BalasPadam
  34. wahhhh bagus sangat service ni han....reasonable dan prihatin untuk yang tengah dalam kesusahan kereta rosak/batteri kong.

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu
      memang kena save nombor Carput ni terus
      apa-apa jadi terus roger jer diorang :)

      Padam
  35. Bagusnye ada perkhidmatan macam ni skrg kan... mudah la kalau pape jd tengah jalan nanti..

    BalasPadam

Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan, tajaan, kolobarasi dan jemputan boleh hubungi saya melalui email mohamadhanisismail@gmail.com