Zakat Fitrah 2018

Assalammualaikum semua. Diam tak diam lagi beberapa hari sahaja lagi kita semua akan meraikan Hari Raya Aidilfitri. Jadi, Hans mengambil kesempatan kali ini untuk mengingatkan semua pembaca serta diri Hans sendiri untuk tidak lupa membayar zakat fitrah pada tahun ini. Di bawah Hans kongsikan kadar zakat fitrah mengikut negeri bagi tahun 2018 bersamaan 1439 Hijrah berdasarkan sumber rasmi dari Majlis Agama Islam di setiap negeri.


Kepada sesiapa yang terlalu sibuk bekerja itu, kalau susah sangat nak cari wakil amil untuk membayar zakat fitrah, jangan risau atau pening-pening kepala. Zaman sekarang dah boleh manfaatkan teknologi yang sedia ada dengan membayar zakat melalui perbankan online yang disediakan.


Jadi, selamat menunaikan kewajipan membayar zakat fitrah yer. Semoga zakat yang diberi mampu membantu pihak-pihak yang memerlukan.

38 تعليقات

Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan, tajaan, kolobarasi dan jemputan boleh hubungi saya melalui email mohamadhanisismail@gmail.com

  1. Ada juga terbaca zakat boleh bayar secara online

    ردحذف
  2. Ramai dah beralih bayar zakat fitrah online. Mudah dan cepat.

    ردحذف
  3. Alhamdulilah dah bayar manual. Baru tau boleh byr online

    ردحذف
    الردود
    1. yes
      dah lama dah leh bayar online
      hehehe
      tapi saya suka manual

      حذف
  4. Alhamdulillah Zumal dah bayar zakat fitrah minggu lepas...

    ردحذف
  5. dekat shopping mall pun banyak kaunter zakat dibuka..so memang takde alasan. selamat berzakat Hans

    ردحذف
    الردود
    1. betul tu
      banyak tempat ada amil leh kita bayar zakat :)

      حذف
  6. Alhamdullillah...selamat ri raya hans

    ردحذف
  7. alhamdulillah.. lega zakat dah dibayar

    ردحذف
  8. sekarang semua dah lebih kurang dah kadar. dl klang valley yg paling tinggi.

    Alhamdulillah dah selesai. hehe

    ردحذف
  9. Alhamdulillah, settle.. mudah2an kita semua beroleh keberkatanNya.. aamiin.

    ردحذف
  10. Alhamdulillah, dah bayar..bila amil tu baca doa, syahdu rasa di hati...

    ردحذف
  11. alhmdulillah. dh selesai zakat fitrah

    ردحذف
  12. Alhamdulillah, dah selesai bab ni. Tahun ni bayar online.

    ردحذف
    الردود
    1. saya setakat nih tak pernah guna online lagi
      seronok akad
      rasa puas
      hehehe

      حذف
  13. Alhamdulillah... dah selesai salam-salam dengan amil...

    ردحذف
  14. dah selesai pertengahan puasa baru ni :D

    ردحذف

إرسال تعليق

Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan, tajaan, kolobarasi dan jemputan boleh hubungi saya melalui email mohamadhanisismail@gmail.com

أحدث أقدم