Rabu, 29 Oktober 2008

Tipu Kana Tipu Kiri The Movie



Sempena Deepavali ari tu...aku dengan member - member aku kuar lah melepaskan tension masing2 dekat mana lagi kalau bukan MP kan....yg tu jer antara tempat yg best dekat sini..

Nasib la kereta dah ada orang sponsor..so jimat budget disitu..sampai dekat sana...mula-mula sekali ialah pergi jalan-jalan cari makan.. makan dekat satu tempat nih..xlah sedap sangat tapi dah perut lapar...service caj dia pun agak mahal la..

Lepas tu cadang nak tgok wayang...citer apa la nak tgok waktu tu..ada citer Max Payne, Senario The Movie, Seval(blockbuster movie nih), dgn Tipu Kanan Tipu Kiri. Selepas perbincangan selama kira - kira 5 minit akhirnya semua setuju nak tgok film Tipu Kanan Tipu Kiri nih.

Biasalah,kononnya nak suppport movie melayu kan...fuh, citer nih dengar katanya selama 5 minggu lebih tayangan dekat Indonesia. Bunyi macam gempak gila plak movie nih. Ramai jugalah orang yang tgok movie nih. Mengikut screen senarai tempat duduk depan cashier tu, ada lah dalam 20 orang lebih. Kira hebat ker tu?

Fuh, sblum masuk tu member aku sowang nih kenalah tahan dek pekerja GSC nih sebab bawa camera. Chanteqq U'olss..Biru matanya...nama dia plak Prakash..Haha..kira dia diva la dekat situ..xleh blah betul sebab mata biru..sempatlah ramai2 gelakkan dia..

Dengan harga tiket RM9,akhirnya tayangan pun bermula..rupa2nya pelakonnya ramai datangnya dari Indonesia..pelakon melayunya cuma Hans Isacc, Natasha Hudson n Sazzy Falak. Okay, no hal lah kan. Dari mula sampai last citer nih apa yang dapat disimpulkan cerita nih langsung tak menjana minda aku n da gang.

Dengan pengarah film nih diimport khas dari India menjadikan film ini ibarat film Hindi + Indon = film bodoh tahun ini. Dengan pakaian dan make-up nya yang terlalu 'up 2 date' ditambah dengan script nya yang betul2 menggunakan bahasa melayu baku serta plot2 crita ni yang sungguh lemah..aku bagi -5 bintang la untuk movie nih.

Tapi keistimewaan movie nih banyak juga lah kalau korang nak tahu..film nih ibarat High School Musical jugalah...ada dalam 2-3 lagu dalam movie nih bakal hits...antara lirik lagu dia yang aku ingatkan bunyi dia macam nih --> LIHAT MATAMU...LUPUSLAHHH SEGALANYAAAAAA..gila sedap lagu tu...aku n da gang ramai2 nyanyi lagu tu..memang layan lah otak..lepas tu ada satu lagi lagu tema film ni Tipu Kanan Tipu Kiri + Hip Hop India...gila rancak..memang dasyat la wa cakap lu...

Baju2 dalam film nih bleh buat film nih menang oscar Props terbaik kut...macam aku cakap baju2 dia up to date kan...Natasya Hudson yang pegang watak sebagai orang miskin datang dari kampung pun leh pakai baju giler branded..memang power la movie nih...Make up diorang pun cun2...memang xdapat nak digambarkan dengan kata2...

Watak yang paling meloyakan dalam film nih mestilah watak Mr Fiq lakonan Azwan Ali...adoi macam nak terajang jer muka dia bila tgok dia berlakon dalam film nih..gila bosan..ditambah dgn watak Wulan lakonan minah indon mana ntah..adoi,aku tak tahu la apa sebenarnya film nih nam sampaikan..cuma hero dlm movie nih agak best la...yang tua jer...

Mengenangkan RM9 aku..rasa rugi giler tgok film bodoh nih..cuma yg bestnya film nih sebab mampu buat aku n the gang gelak besar dalam panggung macam nak gila sebab film nih lebih kelakar dari citer Scary Movie..itu jer...Aku rasa film Seval lagi best(jangan main2..poster dia menunjukkan aksi Hero menunggang ayam ibarat menunggang kuda).

Nak dijadikan cerita lepas kuar dari wayang tu terserempak la dengan pondan india...kekwat betul mamat tu...pandang jeling2 plak...dia ingat dia cantik kut..tapi mengenangkan cakap member aku bahawasanya hari itu ialah hari dia(deepavali)..so biar jer lah! Apa kata korang tgok movie nih!! Mana tahu tetiba korang kata best ker!!

P/S : Jom Tengok Filem Seval.

7 ulasan:

  1. tipu kanannnnnnnn tipu kkkiriii.. 2x

    lihat matamu... lupus segalanya...

    hahaha

    cantinya prakash!

    BalasPadam
  2. ark, cite apekah tu?
    kt tpt aku, xmen r cite tipu2 nih, men cite SAW 5 je.. hahahaha..

    BalasPadam
  3. filem bodoh tahun ini? wa ha ha ha.
    ta nak tengok la.

    BalasPadam
  4. aiseh bro...aku tak minay cite melayu lah...

    BalasPadam
  5. dickie adams : ko kena ingat nih citer paling bombastik dalam idop ko yang ko pernah tgok...

    nur fadhilah : haha3..ko kena tgok..rugi xtgok...bukan senang nak ketawa besar

    denanz : ko tgok la baru ko leh tahu betul ker x filem ni bodoh

    man_helang : xminat nak wat macam mana tapi nih bukan totally filem melayu malaysia tapi ni indon + india punya filem

    BalasPadam
  6. utopia : macam mana nak cakap yer?
    apa2pun ko kena tgok sendiri.lain orang lain taste kan?

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com