Jumaat, 16 Januari 2009

Suara Siapa Tu Wehhhhhh???

Minggu nih memang aku sibuk tahap wali - wali lah dengan assignment lah discussion lah ditambah dengan dengan junior - junior yang minta signature lagi(untung diorang dapat signature Dato..haha). Tidur pun tak cukup sebab kesian dekat bebudak nih(korang percaya ker?). Aku pun terpaksa lupakan hasrat nak minta choki - choki dekat diorang atas sebab - sebab tertentu.aku sebenarnya baiklah..puji diri sendirilah). Bak kata cikgu gangster, sangat mudah masuk dalam bakul dan angkat bakul sendiri. Gagaga(gelak manja-manja sikit). Tak kisahlah. Dapat aku maintain berat badan(nanti bila Dato shooting filem aksi senanglah nak lompat - lompat..hahahaha).

Apa yang terjadi hari Rabu hari tu secara tak langsung agak merisaukan aku lepas aku mendengar kisah sebenarnya. Lepas budak - budak junior yang terakhir datang minta signature dalam pukul 3 pagi lebih macam tu(tak reti tidur betul junior - junior nih) aku sambunglah menjenguk blog tersayang aku nih. Masa tu dah pukul 4 pagi lebih(sejuk ditambah angin sepoi - sepoi manja). Ramai yang dah tidur(ada pertandingan lawan dengkur antara badak dan gajah). Level bilik aku memang dah sunyi. Tiba - tiba aku dengar bunyi suara. Ada suara orang menyanyi. Haih, sapalah yang pasang lagu kuat - kuat pepagi buta nih. Gilakah??? Lantaklah janji hidup aku dapat diteruskan dengan aman dan gembira. Pukul 5 baru aku tidur tapi bulu roma tetiba meremang. Aku pelik juga tapi aku tidur jer lah(aku mimpi ada orang ajak aku gi AJL...aku ingat betul..cess).

Esoknya, budak level aku meeting cakap ada tiga orang dengar ada orang nyanyi lagu Aizat(yang masuk juara lagu tahun nih kut) dalam tandas. Suara yang menyanyi tu sangat sedap.(tak dengar aku nyanyi lagi..haha) Diorang pun masuk dalam tandas nak tengok siapakah si empunya suara. Alih - alih tak ada siapa-siapa pun dalam tu. Apalagi yang ditunggu. Bulu roma dah meremang. Masing - masing takutlah. Haih, aku rasa makhluk tu dulu nak masuk AF ker OIAM ker tapi kena reject kut dengan Paul Moss. Haha. Lepas tu ada pula nampak makhluk kecil ker berbogel entah dekat tepi bilik suis elektrik(lucah - lucah).

Diorang nampak tu dalam waktu pukul 4 dan ke atas. Dalam masa yang sama aku pun dengar orang menyanyi. Adoi, sah - sahlah aku agak cuak mendengar perkara - perkara macam nih ditambah kes histeria dekat blok perempuan lagi. Aku rasa mungkin Puaka Niyang Rapik dalam tv3 tu dah mengganas dekat hostel aku sebab bengang aku asyik kutuk dia jer dalam blog aku nih. Habislah aku. Macam mana nih???

P/S : Tetiba Aku Terasa Macam Rajin Nak Membaca Yassin Setiap Hari


17 ulasan:

  1. hahaha....kalo puaka niyang rapik 2 mengganas kat luar xpa jgn tba2 dia mnganas dlm blog hg ni...

    hahaha....

    p/s xkn bla dh rasa takut baru nk baca yasin kot...

    BalasPadam
  2. takutnyer..
    seram tapi mcm lawak pulak..
    ada ker lagu2 yg nak masuk bertanding plak kedengaran..
    aih..
    ilusi kot..
    huhu..
    takut, takut..

    BalasPadam
  3. hahahaha...
    wes..klu nk turunkn sign 2...
    soh junior nyayni lagu tema niyang rapik dlu...kui3..

    BalasPadam
  4. hi hi hi..abessslaaa...puaka niyang rapik pyer penangan ;P

    BalasPadam
  5. banyakkan la amal ko weh..
    hoho~

    BalasPadam
  6. halusinasi tu....x pon bunyi handphone

    BalasPadam
  7. cam alam angker la pulak.ntah2 korang sume ngigau x?

    BalasPadam
  8. tensen aku..

    citer seram pun ko karang jadi lawak..

    tak kuasa lah i nak komen!

    ~~kontrol takut

    muahaha

    BalasPadam
  9. Gadis Kampung Separa Bandar : padahal aku tak baca lagi..hahah..saja tunjuk baik

    asybedazzle : ngeri jugak lah

    lotsoflove-pearls : mana ada ilusi..betul2 lah...

    budak hijau : aku senior yang baik..huhu

    princess liyana : itula pasal...adoi..

    aimy yasmin : haha...betul2

    are you? : mana ada..hp ku tak canggih

    noname : ngigau apanya..aku bukan tidur pun masa tu..masa segar bugar main tenet

    razor : mana ada lawak...seram daaa...adess

    BalasPadam
  10. hahaha. eh salah kot nk gelak.
    tp mcm lawak walaupun agak seram.

    aku plg bnci la kn mnta tndatgn senior. anti sggh2.

    aku harap "penyanyi" xgila glamer mcm azwan ali lantas turut berblog maka kalah la kedudkan blog ko yg paling ________.

    BalasPadam
  11. aiyoh..

    rase sangat bersalah..

    aku yang nyanyi la weh!

    time tuh aku yang tak oleh tido suk melalak lagu aizat kat tepi level 3.

    tak caye g tanye c achit n sido..

    waa korg pk bukan2 tau!

    sorri!

    hehe suara aku sedap gak!

    wakakakakakaka!

    BalasPadam
  12. bru skarang nak bace...
    bace jgn x bce

    BalasPadam
  13. ces..
    aku saksi yg mendengar..
    dia nyanyi tak sedap arr..
    sengau arr...
    tapi yg tensen, sadu p tegor suro diam..dia diam..
    dia sambung nyanyi balik..
    p tegoq balik..
    dia diam..
    pehtu sambung balik..
    pehtu..
    p check..
    takdak org la pulok......

    BalasPadam
  14. aku dah kate...
    kampung diorang kat belakang tu kena kacau dgn constraction...
    korang baru dengar, aku dah dengar intaction face to face lagi...

    BalasPadam
  15. irma ain ibrahim : xpaham maksud ko..tapi azwan ali tu memang ada blog dan blog dia bagi aku sangat rubbish...titik...

    F.Adams : iakah? adoi...ko lah puaka niyang rapik tu rupanya...

    Princess Liyana : huhuhu

    Sengkool : xbaca2 lagi..haha

    Jazli Safwan : owh,tu chendol ngaku dia nyanyi..haha

    Jowo : chendol lah nyanyi...adess

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com