Khamis, 5 Mac 2009

Geng Pengembaraan Bermula...Upin & Ipin


Sebelum kelas com research, sajalah aku bagi harapan palsu konon lepas kelas nih nak pergi tengok Upin dan Ipin. Tak sangka tiba - tiba masing - masing bersemangat nak pergi tengok. Masing - masing berusaha bermurah hati menghabiskan kredit dengan menghubungi nombor - nombor pemilik kereta sewa dengan GSC. Gembiralah aku akhirnya hajat tercapai.

Akhirnya, dapat jugalah sebuah kereta. Macam biasalah nak jimat budget mestilah ramai yang ikut. Jadi, satu kereta tu dimuatkan dengan 6 orang mengikut posisi dan struktur tubuh badan. Nasib aku dapat seat yang sedap untuk bersandar.

Deja Gonzalez sebagai driver memang menjadi harapan kami semua pada waktu tu agar sampai ke destinasi dengan keadaan yang masih bernyawa. Nukmanitoz bertindak sebagai penjaga kami semua sebab beliau yang paling tua. Gina Moralez, Yati Luciana dan Fatinazawa menemani aku dekat belakang. Gagagaga(gelak jahat).

Lepas beli tiket teruslah serbu makan dekat food court. Nukmanitoz menyuruh aku mencuba Bihun Garing yang dikhabarkannya memang sedap dan paling penting kuantiti bihun memang se maximum mungkin(atau lebih tepat hingga melimpah dari pinggan). Ditambah dengan cendawan yang kenyal - kenyal sikit tu memang aku melahap tanpa perasaan malu dan segan lagilah.

Adoi!!! Macam biasalah...mesti akulah yang habis dulu bab - bab makan nih. Makanan makhluk - makhluk nih macam tak terusik jer. Pinggan aku dah kosong dah. LAPAR GILA kut. Dari pagi tadi tak makan. Lepas tu diorang bermurah hati pula bagi sumbangan ikhlas makanan diorang dekat aku. Gembiralah aku dapat merasa semua menu. Hahahaha(gelak kesyukuran).

Banyak scene yang aku suka...scene yang melibatkan upin dan ipin memang lucu lah. Scena Rajoo dengan Sapi dia pun best. Scene yang fikir masa depan melibatkan nenek dengan atuk diorang sangat lawak. Scene ayah Rajoo cakap Teh tarik,milo tarik lah dan macam - macam lagi dengan lajunya pun best. Boleh kata semua best lah.

Terbaikkkk!!!!!
Tak rugi aku berpenat - penat cari kereta sewa dengan member - member nak tengok film nih walaupun esoknya ada presentation dengan satu apapun tak buat lagi...trimas pada Les' Copaque sebab korang memang terbaik!!!! Dari awal sampai habis aku tengok film nih tanpa menguap atau tertidur walau sekali pun. Harap - harap ada Geng 2 plak lepas nih.



P/S : 5 Bintang.......

13 ulasan:

  1. bt0l3...
    heeeee
    besh giler upin ipin...
    lg2 bab2...
    jatuh upin..
    jgn...pk mase dpan...
    hahahaha

    BalasPadam
  2. hahaha yes2 aku stuju!!

    aku pon bagi 5 bintang gak!

    BalasPadam
  3. aku xtgk lagi..aaaaa... idop aku da terlampo bizi..

    BalasPadam
  4. mana ada amelina kat blakanag....
    gna la wei...

    BalasPadam
  5. huhu..setuju!5 bintang. memang tk bhenti gelak smpai abes cite..ehehe..

    bila bpisah dgn opet tu sedih plak;(

    BalasPadam
  6. tak aci ar!
    aku tak tgk agi wuu..
    banje aku arr
    haha XD

    BalasPadam
  7. p xajak aku!
    aku dh lama tingin nk tgk cta 2!
    nwy, art talk ada wt tayangan psai cta ni kn?
    bdk meskom cm kita ni le menempel x?

    BalasPadam
  8. tak tgk lagi..my friends sume tak nak tgk...lol..
    one day la.lol

    BalasPadam
  9. best eh citer tuh???
    alaaa i tak tgk ag..
    huhuhu~!!

    BalasPadam
  10. tak tgk lg. isk2. sronok ek. hu..

    BalasPadam
  11. ak tak tgk agi...melepas laa...ader kuar dvd tak?

    BalasPadam
  12. Roslinda : haha..yg tu memang gila lawak...

    Aizul : bagus..geng la kita..sama pendapat..haha

    Gjul : hidup aku pun bz tapi biasa ahh..bz macam mana pun mesti pergi enjoy..aku pun pelik..hahaha

    daydek_yatie : haha..aku dah tukar...tersilap lorr...huhu

    Princess Liyana : babak tu touching sikit lah..semua dalam wayang diam jer..gagagaga

    Chubbycekelat : haha..pergi lah tgok..RM7 jer aku bayar..

    Pikato Ezora : keta tak muat..ari tu pun 6 orang kut..pegi tak rancang pun...ntah..ko try la menempel tgok..

    Rikhman : owh,macam tu...tgok lah nanti dkt dvd ke...

    Lynee : best2..bagi saper yg suka animasi best lah...

    Princess Liyana : betul2...

    Isya : seronok2...

    Omarkhayam : adalah kut...ntah lah...

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com