Jumaat, 20 November 2009

Rakan Saya Siri 7,8 dan 9


Member aku yang nih pula asalnya dari Serdang. Nama dia Amalina tapi aku panggil dia Amalina(sama jer). Nama femes dia Ayam Colek(padahal dia salah sebut Ayam Golek) tapi gelaran yang paling femes untuk dia ialah Duyung Tasik Tun Fatimah. Hahaha!! Aku kenal dia masa part 2 tapi mula rapat masa part 4 waktu dia jadi salah seorang group aku.

Pandangan Pertama : Sopan, Tertib, Lemah Lembut dan Bersifat Keibuan Sikit.

Pandangan Sekarang : Senang mabuk(maksudnya blur), selalu juga tersasul dan sangat senang tidur(haha). Dia juga sangat serupa seperti ayahnya sebab terlalu mengambil berat sesuatu perkara.

Aku sangat – sangatlah berterima kasih dan meminta maaf atas beberapa perkara :-

  1. Thanks sangat – sangat sebab sudi drive dan join kitaorang berempat makan dekat Seoul Garden masa part 4. Kalau tak ada kau masa tu memang tak dapatlah diorang bertiga tu nak rasa makan dekat situ. Cuma kau makan sangat sedikit lorr…haha.
  2. Thanks lah bersusah payah tumpangkan kitaorang dekat rumah kau masa buat assignment Nasi Lemak Kopi O. Yang best tu masa tengok filem Apa Kata Hati pepagi buta dekat umah kau. Haha.
  3. Tahniahlah sebab kau bersemangat bangun awal pagi ikut kitaorang pergi buat assignment Publishing. Awal kut kita semua bangun waktu tu. Tak silap aku pukul 5.30 pagi kan? Haha.
  4. Thanks juga sebab bersusah payah buat assignment publishing yang kita sangat – sangat rushing tu sampai nak mandi pun kena cepat – cepat. Dan kau antara menjadi penyelamat untuk presentation Publishing untuk terangkan fungsi – fungsi mesin tu. Walaupun kau amik part yang patutnya aku kena present tapi tak kisahlah. Haha.
  5. Terima kasihlah sebab menceriakan hidup kitaorang dengan lawak – lawak natural ko yang sikit – sikit blur, tersalah cakap dan paling best waktu lalu dekat jambatan Tun Fatimah tu. Ada dua benda yang ko cakap aku tak boleh lupa. Pertama, ko mengaku yang Duyung Tasik Fatimah tu adalah kau dan kedua biawak dalam tasik tu ko kata buaya. Hahaha.
  6. Aku nak minta maaflah pasal kes nama kau tak ada dalam video klip Pada Syurga Di Wajahmu. Seingat aku 1st time aku termarah kau waktu tu siap kau ada nangis – nangis juga. Waktu tu memang penat gila. Apa – apapun aku sangat – sangat minta maaf pasal benda tu..
  7. Lepas tu terima kasih sebab sanggu datang dari tempat kerja kau masa bulan puasa hari tu sebab nak tolong aku yang baru pertama kali berhenti dekat Hentian Duta sebab sekarang bas ekspress dah tak berhenti dekat Pudu. Walaupun kau bagi aku info yang salah tapi kau tetap tunggu aku dekat Hentian Putra. Nasib jumpa kau dan dapat berbuka puasa walaupun sangat lewat masa tu(7.40 malam). Haha.
  8. Thanks juga sebab sudi pergi stesen bas Alor Gajah sekali waktu aku rajin balik masa bulan Puasa hari tu.Haha.
  9. Aku pun nak minta maaf jugalah pasal aku bawa kau dengan kak Mun gunakan jalan ‘Shortcut’ untuk balik ke blok. Haha. Jalan tu aku budget dekat jer tapi rupa – rupanya lagi jauh. Kesian gila korang dua penat.
  10. Nak berterima kasih juga dekat kau sebab join aku dengan kak Mun ponteng kelas Afiq. Siap sembunyi – sembunyi dekat kedai Intekma tu taknak bagi orang lain nampak. Lepas tu lepak dekat pondok depan Tasik tu alih – alih hujan. Hahaha.
  11. Terima kasih juga sebab walaupun lepas tu ko dah group dengan Deja tapi kedua – dua group kita nih sangat – sangat bekerjasama. Masing – masing ada tolak ansur dan saling Bantu membantu.
  12. Tak lupa juga terima kasih selama nih turut serta pergi lepak dekat Mcd, Mamak, tengok wayang dan lain – lain lagilah. Aku akan ingat semua tu tambah - tambah dekat mana - mana tempat pun ko mesti akan tidur dengan senangnya. Haha.

Aku sangat – sangat gembiralah dapat member yang lucu macam kau. Tak ada lagi member aku yang boleh tidur waktu berdiri atau waktu tengah seronok berborak. Kau memang cool Amalina.!!Hahaha. Apa – apapun aku minta maaflah jika ada salah silap dan harap agar kau pun gembiralah bersahabat dengan aku. Insyaallah, nanti kalau ada rezeki jumpa lagi dekat Shah Alam dan rajin – rajinlah tegur yer. Kimsalam dekat family kau dan bagitahu adik kau yang seorang tu. Kau cakap dengan dia jangan malu – malu sangat sebab lagi dia malu lagi orang kata bukan – bukan. Suruh dia confident sikit. Apa – apa hal mesej saja. Bye2!



Member aku nih asal dari Pahang. Nama dia Aisha tapi aku panggil dia Yokies(hahahaha). Saja aku letak gambar perempuan melayu terakhir kau nih(budget nak letak muka kau yang macam orang gila tu tapi tak jadi...haha). Dia ada seorang kakak dekat sana. Dia memang rapat gila dengan kakak dia. Hahaha. Kenal dia masa part 2 sebab dia pun antara mangsa – mangsa shuffle yang masuk dalam kelas aku dan mula rapat masa part 4 sebab dia juga jadi salah seorang ahli group aku. Walaupun aku dengan dia suka mengutuk sesama sendiri tapi masih sekepala juga. Haha.

Pandangan Pertama : Nampak baik, lemah lembut dan pendiam.

Pandangan Sekarang : Semua di atas adalah dusta belaka sekarang. Hahaha. Gilalah kau nih. Jangan disangka air yang tenang tiada buaya. Mulut kau sangat laser dan berbisa weih. Paling best waktu ngumpat akak kau dengan shahrul. Hahaha.

Aku sangat – sangatlah berterima kasih dan meminta maaf atas beberapa perkara :-

  1. Thanks sebab sudi jadi group assignment aku dari part 4 sampai part 6. Bersusah payah pergi Nasi Lemak Kopi O, Majalah Forward dan macam – macam lagilah.
  2. Thanks juga sebab sanggup memegang watak perempuan simpanan 1 dalam video klip tu. Lakonan kau sangat mantap weih. Hahaha. Teringat Aziz Desa kata muka kau macam pelakon. Tak leh blah tul pakcik tu(walaupun betul apa dia kata tapi aku tetap membangkang). Hahaha.
  3. Paling best bila tiba waktu buat dosa mengutuk akak kau. Kau konon pura – pura taknak kutuk dia tapi alih – alih kau lagi teruk. Siap kata dia katak. Kau sangat kejam dowh. Hahaha.
  4. Mula – mula aku keluar makan dengan korang masa pergi Seoul Garden tu, aku budget kau makan sikit tapi nahhh….sekali kau dengan Wiyah yang tak berhenti – henti. Makan ker melantak kau nih?
  5. Thanks juga bersusah payah kita pergi cari kedai makan sebab nak shooting gambar untuk Booklet Publication kita. Nasib jumpa kedai makan makcik tu. Slumber jer makcik tu kasi kita ambik semua. Haha.
  6. Aku paling panas dengan kau masa kelas Fazlul ker Afiq yang kau nak balas dendam dekat aku tu. Tension sebab kau asyik kena dengan aku jer. So, hari tu kau bawa gambar – gambar MMS part 1 lepas tu kecoh – kecoh dalam kelas. Sangat sengal disitu…panas panas!! Hahaha!
  7. Paling seronok dapat buat jingle dengan kau. Pertama masa buat jingle Lipton tu. Bersusah payah kita ramai – ramai rakam jingle dekat tangga Batu Caves tu dengan hp. Dan jingle kedua tu masa buat jingle Body Wash untuk subject Advertising dekat kelas tu. Memang best weih. Lawak jer suara sorang – sorang.
  8. Aku pun nak minta maaflah masa pergi TV3 semester nih yang lepas interview Kamaruddin Mape tu aku terus tinggalkan korang sebab aku ikut orang juga. Aku ingat korang tak kisah. Alih – alih dapat berita korang sentap dengan aku lah pula kan. Itu memang aku betul – betul minta maaf dan mungkin itu salah persekitaran waktu tu.
  9. Aku pun tension juga dengan kau nih. Waktu tengah setup booth tu..ada ker patut pergi call pakwe akak kau? Gilalah, sumpah aku tak suka tengok mamat tu weih so mood sangat – sangat tension waktu tu. Haha. So, lain kali kalau kau susah atau ada apa – apa kena tolong pun jangan sesekali ko call dia weih(call Shahrul tak per..haha)
  10. Aku pun nak ucapkan terima kasih atas jasa kau menyelesaikan masalah group assignment kita untuk flash. Ketangkasan kau banyak – banyak membantu melicinkan kerja kita(hahaha..tahniah lagi sekali untuk kau).
  11. Paling lawak masa kita ramai – ramai keluar pergi Seremban dengan bekas skandal Gina. Ada patut Apek tu kata aku couple dengan kau. Gila apa aku couple dengan kau.!!Hahaha. Paling tak boleh blah cara kau baling bola bowling. Superb dowh…haha!
  12. Aku nak tanya satu jer..mana pergi janji – janji manis kau nak bawa masak lemak ikan patin ker apa yang dulu kau kata nak bawa sangat tu? Cess!!
  13. Thanks sangat – sangat bersusah payah selama 3 hari waktu dari mula – mula setup booth sampai habis.

Apa – apapun gembira dapat menjadi salah seorang kawan kau weih. Dan aku harap kehidupan kau dan akak kau akan bertambah rapat(just kidding). Hahaha. So, aku minta maaflah sesangat atas apa – apa salah aku dan terima kasihlah bersusah payah dari part 4 sampai part 6 dengan aku dalam setiap group assignment. Nanti tegur – tegurlah dekat Shah Alam. Apa – apa hal mesej saja lorr..tata Yokies!Kimsalam dekat Shahrul weih. Hahaha.


Member aku yang nih plak oghe Kelate nih. Mokcik nih nama dia Zawiyah tapi aku panggil dia Wiyah. Nama femes dia si Cecep(Aisha bagi bukan aku..hahaha). Kenal dia pun masa part 2 juga dan dia nih pun macam Aisha. Mula rapat pun masa part 4 juga sebab mula jadi salah seorang ahli group assignment aku.

Pandangan Pertama : Sangat pendiam, lemah lembut dan islamik.

Pandangan Sekarang : Masih sama seperti di atas tetapi nak kata diam tu tak lah sangat. Selalu tersalah cakap dan sangat mengambil berat sesuatu perkara walaupun perkara tu kecil jer.

Aku sangat – sangatlah berterima kasih dan meminta maaf atas beberapa perkara :-

  1. Thanks sebab sudi jadi group assignment aku dari part 4 sampai part 6. Bersusah payah pergi Nasi Lemak Kopi O, Majalah Forward dan macam – macam lagilah.
  2. Mula – mula aku keluar makan dengan korang masa pergi Seoul Garden tu, aku budget kau makan sikit tapi nahhh….sekali kau yang tak berhenti – henti. Makan ker melantak kau nih? Dan sorrylah semester nih tak sempat nak pergi sana lagi sekali. Aku terlupa giler weih. Haha.
  3. Thanks juga bersusah payah kita pergi cari kedai makan sebab nak shooting gambar untuk Booklet publication kita. Nasib jumpa kedai makan makcik tu. Slumber jer makcik tu kasi kita ambik semua gambar makanan dia. Haha.
  4. Thanks juga join aku dan yang lain survey tempat untuk shooting video clip tu. Aku tahu kau penat tapi aku pun penat juga. Hahaha.
  5. Trimas lah semester nih sanggup tulis nama aku waktu korang buat assignment apa dalam kelas Translation. Masa tu aku tak pergi kelas. Thanks sangat – sangat weih.
  6. Trimas lagi sebab sudi tolong belikan aku tiket bas masa part 5 dan datang dekat dining blok aku semata – mata nak bagi tiket tu. Terharu weih. Haha.
  7. Terima kasih jugalah sebab semester nih masa nak balik cuti raya dengan cuti semester nih kau sudi join aku balik. Kali pertama dengan Kak Farah. Kali kedua dengan Erlin. Haha. Pasal pakcik bas marah aku tu memang dia marah ker? Lantak dialah.
  8. Thanks jugalah sanggup join aku dengan yati pergi buat clearance hari Isnin lepas exam translation tu. Gila best kan buat clearance hari tu. Jumpa Sahak lah semua. Eh, kau ada kan gambar yang kita ambil lepas buat clearance tu? Nak weih gambar tu..Haha..
  9. Aku pun nak minta maaflah masa pergi TV3 semester nih yang lepas interview Kamaruddin Mape tu aku terus tinggalkan korang sebab aku ikut orang juga. Aku ingat korang tak kisah. Alih – alih dapat berita korang sentap dengan aku lah pula kan siap nangis - nangis. Itu memang aku betul – betul minta maaf dan mungkin itu salah persekitaran waktu tu.
  10. Aku pun nak minta maaflah kalau susahkan kau kena call orang nih lah orang tulah sampai habis kredit kau. Haha.
  11. Terima kasih sangat – sangat sebab sudi bersusah payah, bergelak ketawa dan bersuka ria membuat assignment dengan aku. Paling best korang sanggup jalan kali datang rumah Yatie. Haha. Thanks weih.
  12. Nak minta maaf jugalah kalau selama nih aku dengan Aisha mengutuk kau bila kau selalu tersalah cakap. Biasalah tu. Sapa suruh kau asyik selalu jer salah cakap kan. Haha.
  13. Satu aku perasan pasal kau Wiyah, kau terlalu ambil berat pasal sesuatu perkara. Sikit – sikit mesej, call atau tanya sampai pepagi buta pun sanggup tu. Haha. Penat aku melayan tapi apapun thanks sebab sangat – sangat ambil berat pasal assignment.
  14. Last sekali thanks lah bersusah payah pergi beli barang – barang booth, tolong hiaskan dan paling best tu naik bas Uitm ramai – ramai tetapi pakai baju TV3. Hahaha. Jatuh sekejap imej di mata khayalak ramai. Haha. Apa – apapun ko memang slumberlah Wiyah!

Nak buat macam manakan…pejam celik pejam pejam dah 3 tahun. So, aku harap kau gembiralah berkawan dengan aku sebab aku pun gembira dapat jadi kawan kau. Kalau ada salah silap tu aku minta maaf. Kalau ada apa – apa hutang tu harap halal lah yer. Jumpa lagi dekat Shah Alam. Tegur – tegurlah dekat sana dan moga – moga ko berjaya selepas nih. Kalau berjaya jangan lupakan aku pula. Nanti jangan lupa bawa aku pusing – pusing Kelantan weih. Assalammualaikum. Bye2!

P/S : Tamat Sudah Bha Siri Rakan - Rakan Saya..Pada Yang Saya Tak Tulis Pasal Anda Tu Janganlah Berkecil Hati Yer...Lepas Nih Gua Mau Cerita Pasal Rumah Sewa Gua Plak....Kalau Gua Rajin...Hahaha!

12 ulasan:

  1. aku ngaku tak bace sebab panjang sgt..aku cume nak tanye..knape ko ckp thanx n sori2 ne weh??meremang plak bulu roma..hurmmm

    BalasPadam
  2. aku ngaku tak bace..pjg sgt ah...huhu

    hurmmm..cme nak tanye..apsal ko ckp thanx n mintak sori bagai ne??erkkk..meremang plak bulu roma..

    BalasPadam
  3. haa sekian... :D tp all d incidents yg u listkan abt the things happening with u & ur frens, mmg menarik.. happynye kan hidup Uni kat malaysia.. kat cni? huh bosan!! nk balik malaysia :((

    BalasPadam
  4. Hans, best ar crite pasal member2 ko ni... Aku baca dari siri 1. Terharu beb, Ko memang kawan yang superb la... Best betul mengimbau memori. Aku pon dok terbayang-bayang aku berada tempat ko sambil baca kesah ni. Semua memori ko ingat ek. Otak Komputer ke apa ko ni?

    BalasPadam
  5. Rata2 kwn2 you ramai yang sejantina aku.
    Hehe..
    Mesti ekau dah boleh cakap bahasa sabah sikit2 kan..
    hehe..

    P/s: email & Paswod / username time hans mula2 isi nufnang hari tu apa ek coz email you dah taken (mesti yang hans isi hari tu).

    nanti tinggal kat kotak komen aku k :)

    BalasPadam
  6. Wah wah....cantik semua rakan rakan.

    BalasPadam
  7. chokio_nia : ialah..aku nak member2 aku yg penting jer baca...kalau orang lain rajinkan diri nak baca pun aku xkisah...owh,sebab itu jer hadiah yang aku boleh bagi dekat member - member aku --> keikhlasan

    chentamaya : RM5,000 bleh?haha

    arieza : eh,ekau dkt mana?

    faiz farish : bukan semua tu..ada lepas 2-3 hari baru ingat benda lain tapi biar yg lain tu jadi kenangan diri sendiri jer...entah,maybe sebab pengalaman kut..kalau suruh study susah plak aku nak ingat..haha

    pearls : haha...member sabah semua cakap KL dengan aku..macam mana nak tahu cakap sabah?

    bubles : member saya semua cantik2..haha

    BalasPadam
  8. ak sgt sedey bce sume siri!!!
    arghh...
    dah habis kew siri ko nieyh!!
    nape kejap sgt!!!
    arghh...sedey2!!
    teringat kawan2 ak kat u...
    rase2 nye sowg jewk yg ak leh wat kawa..
    maknenyew x de la siri smpai smbilan...
    siri satu jewk!\
    adoyai!!!

    BalasPadam
  9. Ghostone : hahaha...letih aku nak mengarang banyak2...lagi pun cukup la sampai 9 jer..be4 nih aku kata sampai 10 kan?yng 10 tu aku simpan..karang2 bila2 baru buat..haha

    BalasPadam
  10. ramai betul kwn dia..
    nak join club gak boleh..?

    salam perkenalan ye..

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com