Isnin, 18 Januari 2010

Mampuslah Kau Senior Ker Kau Tua Ker.......

Tajuk nak gempak pula kan? Hahaha. Abaikan perkataan mampus tu. Saja jer tunjuk rasa marah sikit. Sebenarnya pukul 12 tengahari nih ada perjumpaan part 3 course aku. Kitaorang ada 2 kelas. Kelas A untuk budak lepasan STPM or Matrik manakala kelas C untuk lepasan diploma dari Uitm.

Perjumpaan itu dirancang di adakan pada hari ini bertujuan murni untuk merapatkan silaturahim antara kelas A dan kelas C. Aku suka tujuan yang murni ini tetapi apabila mendengar khabar angin bahawa tujuan itu di adakan berikutan kelas C dituduh sombong dengan kelas A sewaktu di dalam sebuah kelas yang memerlukan dua kelas ini bersama. Fine! Kelas C sombong tetapi kalau dah tahu kelas C sombong kenapa kelas A tak boleh ringankan mulut beramah mesra?

Tak kisah sangatlah pasal sombong ker apa nih sebab itu pandangan awal kan? Setiap orang ada pandangan pertama masing - masing. Tetapi, bila dituduh kelas C skema pula sebab duduk depan itu membuatkan hati aku membara jugalah. WTF skema. Dah kau semua budak kelas A...kelas mula pukul 8.30 dan kau semua pukul 9 baru nak masuk apa cerita? Sudahlah lewat masuk boleh pula lepas masuk berborak - borak dengan member macam 2 tahun tak jumpa. Apa kejadahnya? Ini bukan masa diploma..eh silap, korang terus masuk degree kan? Maklumlah orang bijak tetapi maaflah sebab bagi aku otak kau semua tak matang langsung.

Itu pun jadi hal. Serius aku terkejut juga sebenarnya. Nak ajak jumpa sebab nak saling kenal mengenali tetapi belum ada apa - apa sudah judge satu kelas C macam tu. Gi mampuslah korang. Aku malas mahu menjatuhkan maruah jumpa korang. Buang masa jer. Lagipun, kelas hari ini cancel dan aku malas membazir masa menunggu 2 jam semata - mata nak jumpa kau semua yang tidak skema dan tidak sombong.

Baik aku masak nasi dan makan. Lagi berfaedah. Maaf kau semua wahai kelas A. Pandangan aku terhadap korang sekarang adalah negatif. Cuba lakukan sesuatu agar pandangan aku kembali positif seperti asal. Nasi dah masak. Chow!

P/S : Letih Juga Menulis Script Nih...Dakwat Pen Aku Macam Dah Nak Habis Dah Jer!

Pengumuman : Aku Berjaya Menghapuskan Seekor Nyamuk Betina Yang Dahagakan Darah Aku Sebentar Tadi. Babi Punya Nyamuk. Tak Cukup Dengan Malam, Waktu Pagi Pun Nak Hisap Darah Juga. Bawalah Berdiet Sama.

Peringatan : Sila Baca Entry Bawah Juga. Tersilap Set Masa Pula. Aku Nak Publish Pukul 12.30 Malam Tadi Tapi Tersalah Set Letak 12.30 Hari Plak. Aiyak!

14 ulasan:

  1. kelas A ~ bebudak yg baru lepas skolah. otak x terbuka lagi ... ekekekke!!!

    BalasPadam
  2. jgn marah nyamuk tuh
    hahhaha :D
    nt ok kot hans~

    BalasPadam
  3. sabo jelah...makAn nasik mmg lagi besh..haha

    BalasPadam
  4. Kelas A tu kira pandai ke atau kira terus masuk amek degree?

    BalasPadam
  5. Frodo : xjuga...bukan semua macam tu tapi kerana beberapa orang yg lain pun menjadi mangsa..haha

    poksudaus : haha...insyaallah

    abe long : redha jer lah kan...

    nursarah : hahaha..betul2

    miss nina : yups...gua cool jer

    si tedi : pandai ker tak tu gua tak pasti..tapi diorang tu masuk degree dari part 1...macam den nih diploma dulu...lepas habis dip baru masuk degree..tapi lompat masuk part 3

    BalasPadam
  6. hahah hampagas punye nyamuk.. mgkn nyamuk tu dr kelas a juge :p

    BalasPadam
  7. nasi tue masak lebih sikit eh...
    buat sambal nyamuk eh...
    =)

    BalasPadam
  8. terkujat aku baca tajuk ko.. aku baru je lepas buat entry pasal senior junior nih.. wakakaka

    BalasPadam
  9. haha. layankan jerlah pandangan org. kita x dapat puaskan hati semua kan

    BalasPadam
  10. mereka kata kita skema, mereka tidak tengok lagi semangat nadim kita lagi kan geni? hehehehehehehe

    BalasPadam
  11. aku budak matrik tp kat utm ni kwn2 rapat yg hangout ngn ak suma bdk2 dip..pdhal sorg pn x sama fakulti ngn ak..bdk matrik sorg pn xde yg sekepala ngn ak..hoho..kira sesat la ak ni kot..kalo jalan2 terasa plg muda.kuh3 =)

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com