Khamis, 25 Februari 2010

Berfikir Adakala Positif Adakala Negatif

Kadang - kadang kita tidak dapat lari dari memikirkan perkara negatif yang berlaku di sekeliling kita atau pun melalui pemerhatian mata kita.

Tak salah berfikiran negatif cuma jangan terlalu percaya pada pemikiran anda.

Ada baiknya berfikiran negatif supaya kita tidak melakukan apa yang kita rasa negatif cuma yang salahnya apabila kita membiarkan perkara negatif itu tadi menguasai diri kita sendiri.

Kisah ini berdasarkan pemerhatian terhadap seorang wanita tua sewaktu membeli burger. Jika ada kelapangan barulah kisah ini akan bersambung...

Sekian....

18 ulasan:

  1. haaaaaaaaa... og gak tu...
    sediakan burger sekali.... kalau tadek aku tak nak baca huhuhuhu

    BalasPadam
  2. kadang kala berfikiran negatif menjadikan kite lebih berwaspada

    BalasPadam
  3. maka pandulah fikiran dengan Al-Quran dan Sunnah.

    BalasPadam
  4. perempuan tu beli kt kdai aku

    BalasPadam
  5. think positif sokmo aii nie...=)

    BalasPadam
  6. wohoo.....
    i try to be positif...
    tapi kekadang hak negatif lagi banyok dari hak positif bro...lagu mana tu???

    BalasPadam
  7. akan menanti cerita itu ditulis..^_^

    BalasPadam
  8. ape ni , sambung plak...
    sambung cepat...

    BalasPadam
  9. ops sorry mcm ner hang buat layer ads page tu? kasitaw sikit ble!

    BalasPadam
  10. perempuan tua tu salah?

    err


    aku men teka jek..



    ehh..mana kau nih..



    rindu tahu??



    bukan rindu ko..



    rindu torres aku!




    hehe!

    BalasPadam
  11. +ve adalah akal.-ve adalah nafsu

    BalasPadam
  12. betul hans.
    tapi mmg negatif selalu menguasai diri n berterusan la nmpaknya ia negatif.eh.

    padahal teruja nak tahu kisah makcik 2..nak tahu nak tahu.

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com