Ahad, 28 Mac 2010

Hari Nih Gua Menuntu Ilmu Pasal Nuffnang...Baru Gua Tahu....

Member pompuan gua merungut dekat gua masa gua buka blog gua tadi sebab pakwe beliau sekarang sangat addicted dengan blog tapi sebenarnya lebih addicted pada nuffnang. Owh, gua pun berkesempatanlah chat dengan pakwe beliau.

Gua nak jugalah tahu berapa duit nuffnang beliau sebab beliau baru 2 bulan letak nuffnang dekat blog. Gua tanya duit dia berapa? Gua budget dalam RM20 lebih jer tapi alih - alih dah RM70. Wow! Padahal baru 2 bulan kut letak. So, gua tanyalah dia seminggu dapat berapa? Dia bagitahu dalam RM10 ke RM12. Wow! Terkejut gila aku sebab dia bagitahu visitor dia tak sampai 500 orang pun. Lepas tu dia tanya aku dapat berapa tiap - tiap minggu. Aku bagitahulah aku selalu dapat around RM0.25 hingga RM0.75 jer. Dia tak percaya sampai gua percayakan dia. Hahaha.

Serius! Paling tinggi gua pernah dapat RM4. Itupun masa mula - mula letak nuffnang. Lepas tu masih RM4 dan RM4. Sehingga tiba - tiba berkurang ke RM3 dan jatuh ke RM2. Hinggakan selepas itu sehingga sekarang hanya dalam RM0.25 hingga paling hebat pun RM1.00 jer. Ada 3 kali dapat RM0.00. Hahaha. Hari tu gua dapat buffered sampai tiga tapi gua dapat RM1.50 jer yer. Hahaha.

Kebetulan hari ni gua tiba - tiba terjumpa secara tak sengaja pasal banyak info berkenaan nuffnang. So, diorang kata kena letak 3 iklan dekat blog kita nih means dekat header, sidebar dan bawah entry. Owh, selama nih gua letak dua jer. Hahaha. Entahlah, gua pun kadang - kadang pelik juga. Dekat chatbox tu bercambah jer orang kata,"Click Nuff...Click DG...Click Maxis.." tapi tiba - tiba gua dapat RM0.00 dan itu buat gua pelik. Hahaha. Mungkin diorang click tak habis kut. Macam gua kalau click gigih tunggu loading habis pastu tekan macam - macam dalam tu baru gua tutup. Hahaha.

Gua tak kisahlah. Ada rezeki adalah tu. Kepada yang dapat banyak tu bersyukurlah yer. Kepada yang dapat sikit macam gua nih pun bersyukur jer lah. Nasib tujuan utama gua berblog sebab gua suka menulis. Kalau gua nak duit memang gua tension. Tapi, secara jujurnya memang gua jealous lah pada orang yang dapat banyak. Diorang kata blogwalking jer dekat blog orang. Tulis dekat chatbox dan blah. Rasa macam tak sanggup jer gua nak buat.

Kepada sesiapa yang kata gua cuba berbohong atau taknak bagitahu berapa jumlah duit nuffnang yang gua dapat setiap minggu tolonglah percaya gua hanya dapat tak lebih daru RM1 setiap minggu. Buat apa nak bohong maaa...

P/S : Minggu Nih Tiba - Tiba Dapat RM2 Juta...Macam Mana Tu? Hahaha.

P/S : Bukan Gua Minta Simpati Yer..Gua Cuma Nak Bagitahu Kalau Ekau Malas Nak Click Nuff Gua Jangan Paksa Diri Atau Bagi Harapan Palsu Dekat Gua. Hahaha.

P/S : Tadi Bertwitter Dan Tiba - Tiba Hanis Zalikha Balas Mesej Twitter. Tetiba Aku Rasa Gembira. Tak Boleh Blah Kan Perasaan Itu. Hahahaha.

37 ulasan:

  1. saya baru je letak nuff tu..baru dpt 25sen..geram jg nengok.tak phm ahh..mcna yg len ble dpt byk.hhuhuhu

    BalasPadam
  2. lu pcaya diorg ckp dlm cbox tuh?
    tu seme barua je bhai..
    taip je 'maxis', 'digi'..
    then trus close window/tab..

    lu nk tau something?
    gua klik sndri jer nuffy gua..
    nk harapkan org len?
    terberak terkencing hijau la jwbnye..
    tp be careful la if lu klik sendri..
    admin nuffy tau dowh..

    pe2pn gua x slahkan sape2 yg klik nuffy gua.. thanks ler..
    haha..
    =P

    BalasPadam
  3. if dapat 2juta,inform k..
    nanti saya bg no akaun nak swoh transfer duet ;p

    BalasPadam
  4. perghh..siyes mcm takleh nak caya..follower rmi..hehe..btw, org dok kata click2 tp earning tak naik sesen tu sbb dorg x click smpai abis loading. kene tggu smpi 100% loading baru pangkah. hee..

    BalasPadam
  5. aduka...btl gak..aku try jg...tp mc pon...25sen je mmjng....huh

    BalasPadam
  6. aku pon letak 2 jer..nanti nk letak lgi satu

    BalasPadam
  7. kena rajin..kalo x rajin x dpt hasil..hehehehe

    BalasPadam
  8. aku masih amatir lom tau apa2..
    whehehe

    BalasPadam
  9. fuhh..ckp sal nuffy ni terharu gak aku. ku pon baru je baper mggu bloging n bubuh nuffy. mule2 sakit mate gak la nengok 25sen tu x begerak2. tp mggu ni ade peningkatan. die gi rm4 lak...

    senarnye taley caye gak yg type klik2 sume tu...tp taper, yg pntg kite tak tipu bile kite yg type klik2..hehe.

    mari bersabar...okeh! ;)

    BalasPadam
  10. aku lagi laa. gila ciput. mls doe nak meminda belog. xreti. huhuhus!






    http://fitridzulkifli.blogspot.com

    BalasPadam
  11. huhh.,
    aku paling menyampah org yg tulis kt chatbox.., mickey, gatsby, sony blablabla.., pale lancau... ingat pe... geram bila bace...
    hahahaha... :))

    aku pon letak 2 je., baru dpt singgit., padahal dah 2bln aku letak benda tu... huhh -_-"

    pelik²...

    BalasPadam
  12. sbb ade time2 nuff ni bgn
    kul 12.04am die start bgn.
    dlm mase setgh jam je kot die aktif.
    mmg kne spend time gle2 la time tu utk nuff
    hohoho.
    aku pn jeles tgk org dpt byk2.
    kalo time tgh x aktif,mmg 0.00 laa. tp relax, ingat tujuan utama blogging
    waaahh ayat ku sungguh xleh bla :P

    BalasPadam
  13. kita serupa~~
    hehe tapi tak kisah la tak dapat income berjuta juta..
    yg syahdunya tgk kat cbox penuh tulis klik nuff..digi..mcm mcm..tapi..hahaha hampeh...

    mungkin diorg tak tunggu benda tu loading habis... mungkin jugak tu bukan rezeki kita...

    yg penting kita dapat tambah kenalan setiap hari..wlaupun tak pernah bersua muka..right?

    BalasPadam
  14. byk pengetahuan bertambah ari ni..

    * kite celen nak..sape dulu dapat 2 juta.ko ke aku?

    BalasPadam
  15. sama la naseb kiter..huk huk huk

    BalasPadam
  16. yer ke kena letak tiga?? hahah..aku letak 2 jer kowt..tapi nuff aku selalu tido jer..sama la kita....earning ciput..tapi takpe..niat berblogging sebab suka kan....dwet tu no 2...tapi..sekarang tade dwet tak jalan...huhuhu

    err cik aduka betul ke kalo klik nuff sendiri tak boley?? kita selalu jer buat..heheheh

    BalasPadam
  17. kalo ko dpt 2 juta, wat la kenduri kesyukuran eh..jemput aku itu mesti..hah

    BalasPadam
  18. aku punya pun bru 25sen ajer..tak gerak-gerak lagi pun.. Sabar-sabar.. Hahaha..

    BalasPadam
  19. huhu..malu nak ckp..masa mula2 letak nuff dulu ketagih la pg blog org pastu klik2 iklan..tak bc entry pon..tp skrg mmg x wat cmtu lagi dah..sbb rs ilang nikmat berblog..btol x? cuma kdg2 bl terlebig rajin, smbil blogwalking, aku tgl jejak + komen + klik...

    BalasPadam
  20. xpe bykakan doa,cehh :D
    aku pon baru join bende nih

    BalasPadam
  21. pergh hanis zalikha balas siot.

    Hans, aku pernah dapat RM11 seminggu. hehe. dululah, waktu aku semangat mcm pakwe member kau tu. skarang ni 25sen seminggu standard ar. hehhe.

    BalasPadam
  22. same la kita..., tak penah nak cekau rm10 pon

    BalasPadam
  23. aku dah hampir dua bulan guna menda tu tp still rm00.00...

    BalasPadam
  24. letak utk taw sape jenguk blog aku je...

    duit nuff tu,was2 utk guna..biar cenggitu je

    BalasPadam
  25. nuff aktif time tgh2 malam...
    camne nak men klik2...
    mate da berat time tu...
    pale da tingtong...
    katil da pgl...
    nuff bgn, aku zzz....
    tapi time cuti la rajen cikit nuff...

    BalasPadam
  26. ak punye nuff pon x pernah byk2 hhahahahahaha

    BalasPadam
  27. hurm..
    aper yg ko thu??
    hehe..

    actually dulu rajin gk r clik sane..clik cini..
    lame2 bosan..so xklik r..hehe

    tpi kalo xklik..xckp r clik kt charbox org..

    BalasPadam
  28. nanti cukuplah tu nak bayar muka ferrari satu...

    BalasPadam
  29. wah!
    lu addicted jugak dgn nuffy ni kan?

    BalasPadam
  30. gila kentang budak tu hans...
    aku rasa tu baru mgu2 awal gak le..
    baru 2bln tu... entah berapa budak tu dapat tk mgu ni... hihihih.. sebenarnya da byk tips kalo xnak kena kencing ngn org yang taip klik maxis suma tu.. cara kena ada...

    BalasPadam
  31. huhuuhuh aku x letak nuffnang pon......
    x pe ko kasik tambah lagi iklan wat entry hebat2 sure ramai masuk blog ko pas nieh okay.

    BalasPadam
  32. aku baru dpt buffered balik selepas buffred sebelum nih terlah metered!hampeh,,hahaha

    tapi okey lah je..sebab itu usaha kite..

    hehe.yang peting kite setia..

    BalasPadam
  33. klik2 bny kali tu ingat NN tak check IP ke...hehehehe

    BalasPadam
  34. owh..org nye 0.75..kah3..
    gigit kang nufnang..

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com