Ahad, 30 Mei 2010

Siapa Yang Pakar Tentang Nuffnang? Sila Bantu Saya Sekejap


Gua nak tanya lah dekat ekau semua yang pakar tentang nuffnang nih. Dekat kotak biru dalam pic tu kan ada 3 perkataan beserta bintang kan :-

1) Large Rec
2) Leaderboard
3) Skyscraper

Boleh tak ekau semua bagitahu den apa benda ketiga - tiga nih? Bintang tu pula sebagai tanda apa? Den tak faham lah.

P/S : Kadang - Kadang Bintang Tu Bertambah Dan Kadang - Kadang Berkurang.

25 ulasan:

  1. kalau bintang tu tinggi, maknanya rating bagi orang click iklan ko tinggi la..skycrapper la paling tinggi rating dia.. :)

    BalasPadam
  2. salam aku kongsi ilmu sikit..walaupun aku pon baruje dalam nuffnang ni..

    1) Large Rec - Ruang iklan nuffnang diantara post @ entri anda
    2) Leaderboard - Ruang iklan nuffnang di atas blog anda
    3) Skyscraper - Ruang iklan nuffnang di dalam sidebar anda..

    Bintang-bintang kuning pulak mewakili kekerapan iklan yang keluar disetiap sudut iklan tu diletakkan..

    tak jelas lagi penerangan tengok dalam ni.. http://www.nuffnang.com.my/blogger/add-ads/

    BalasPadam
  3. bintang2 tu tunjuk how efficient the ads are for each sector
    ade 3 sect
    sidebar, header n yg gemuk tu bawah each n3...

    the higher, the better la...
    gyahahahahaha~

    ni ape yg gwa tau la...
    BABAI!
    gyahahahah~

    BalasPadam
  4. alamak.
    tak pasti pulak.
    tapi rasanya betul apa yg dorang kat atas ni komen.
    ;)

    BalasPadam
  5. gua tak tahu tapi lps baca komen dorang gua dah tahu hahaa

    BalasPadam
  6. maknanya ko 2 artis....

    ada turun naiknya

    BalasPadam
  7. da pernah tulis psal ni ;)

    http://ecar182.blogspot.com/2010/04/antara-faktor-yang-nuffnang-pilih-blog.html


    jmput la yep!

    BalasPadam
  8. aku xpakar...tp semua dah bg jawapan :)

    BalasPadam
  9. kira macam hotel le kalau 5 bintang tu kira power le, so nanti iklan akan diberi berdasarkan kefemesan blog, i.e. berapa banyak bintang......

    Segmen Kenali Blogger: Eyriqazz

    BalasPadam
  10. saya pun nak belajar,... cepat cikgu cikgu semua.. ajar ajar... hihihi mie punya pun kekurangan bintang .. hihihi,,

    BalasPadam
  11. stju jewk ngn owg atas tlis..
    ak x tau ape pn!
    hakhak!

    BalasPadam
  12. sis xle terer sgt bab2 nuff ni..sikit2 buleh le..

    nmpk gaya nuff Hans yg dekat header tu kurang diklik kot..

    BalasPadam
  13. wah~ni soalan ygs selama ni terngiang2 kat pale aku..seb bek ader explain kat aku...ahhahaha

    BalasPadam
  14. Aku pun walaupun dah dkat setahun pakai Nuffnang ni, tak tau apekebenda fungsi benda alah tu. Wakakaka! Nmpak sgt aku ni lemah dr segi pemerhatian. Hehehe...

    BalasPadam
  15. aku bru nk kasi tahu ko tapi byk org dh kasi thu dah? hahaha eh! hans cte ko tu sampai episod berapa? sory aku xsempat baca lagi intenet lembab sikit..

    BalasPadam
  16. Ade kat dalam tutorial kan 3 bende tu...

    BalasPadam
  17. hanss...ak pon xtahu ape bende 2...ade satu blog yg x aktif aku punya namanya skyscaper,yang aktif namanya large rec.,tapi dua2 blog aku ade leaderboard??? xpaham2..:P

    BalasPadam
  18. aku pun tak tau hans,,aku baca komen kat ko ni..barulah aku taw

    BalasPadam
  19. Kau pegi kat 'setting'... then click kat 'comment' tab... then kau scroll ke bawah... ade 'comment form placement'... kau choose 'pop-up window' then 'save setting'

    BalasPadam
  20. no idea aku hans..
    rasanya pertanyaan sudah terjawab kot..

    BalasPadam
  21. ok nampaknye sume dah bagitau..betullah tu..

    yg penting kalau penuh kompom buffered masuk!ok

    BalasPadam
  22. lassie pong bwu tawu ni sbenanye :P

    BalasPadam
  23. hehhe.. enggak tahu.. yg tahu aku asyik dpt 3 bintang jer..

    BalasPadam
  24. soalan yang menjadi pertanyaan aku sampai aku google benda ni...anyway, dah ada yg menjawab..thax! salam singgah...hehehh

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com