Selasa, 6 Julai 2010

Bila Rajin Macam Nih Pula Jadinya

Aku kunci jam semalam pukul 6.30 pagi sebab hari nih ada kelas pagi(padahal tiap - tiap hari kelas pagi buta). Hahaha! Tapi macam biasalah hidup mestilah selalu slumber tambah - tambah di minggu pertama. Bangun pukul 7.40 pagi. Awal kan? Itu pun sebab budak rumah aku yang kejutkan tetapi yang istimewanya dia kejutkan semua budak - budak tapi dia pula pergi sambung tidur sebab tak mahu pergi kelas.

Aku tak tahu asal sebab dah pukul 8 pagi tapi masih berharap ada parking kosong macam pagi semalam. Kalau motosikal tu tak kisahlah tapi ini naik kereta. Harapan nak ada parking. Nak double park pun dah tak ada tempat. Mula - mula rasa macam nak ponteng tetapi tak tahu kenapa! Rasa masih nak pergi! Jadi, aku dengan 2 orang budak rumah balik rumah semula dan datang naik motosikal. Bawa seorang - seorang pergi fakulti.

Alih - alih kelas cancel! KELAS BATAL! KELAS CANCEL! TAK ADA KELAS! Haih! Nih lah masalahnya!! Bila malas nak pergi waktu tu lah kelas wajib ada! Bila dah terlebih rajin macam pagi nih tengok - tengok tak ada kelas. Kalau tadi kelas ada mesti rasa pengorbanan tadi tak sia - sia tapi sebab kelas tak ada aku rasa macam buat kerja bodoh. Haih! Nih rasa macam malas nak pergi kelas petang nih tapi aku pergi jugalah!

P/S : 
Aku Tak Suka Ponteng Kelas Awal - Awal Minggu Nih 
Sebab Aku Nak Ponteng Kelas Waktu Hidup Dah Busy!

20 ulasan:

  1. hahah strategy nagus..leh ikut nih hakhak

    BalasPadam
  2. ye aku stuju
    time kite rajen kelas asik cancel
    ngahahaa.

    BalasPadam
  3. hahaha...

    akak dulu sll jadi tukang hntr sms pd membe2 bile kelas xde..

    so, pagi2 buta, mesti sume dok hntr msg tanya 'kelas ada x pagi ni?

    BalasPadam
  4. biasa la hans.. kelas mcm tu lah.. kadang2 yg terlebih semangat tu lah yg akan menghampakan.. hehehe.. tpi jgn malas2 k..

    BalasPadam
  5. paling tak suke kolo kelas kensel...

    dh la travel jauh2 pehtu sesuka ati kensel...

    hehhehehe



    tapi itu citer 8 taon dulu... :)

    BalasPadam
  6. hehehehe...
    cian hans.. sabar ye hans...
    :)

    BalasPadam
  7. sungguh bengang kalau jadi mcm ni. kelas cancel padahal dah semangat bersiap.

    BalasPadam
  8. batal pulak dah..mmm suruh rileks sehari lagi la tu

    BalasPadam
  9. hahak..bese laa, lumrah kehidupan seorang pelajar ipt huhu

    BalasPadam
  10. hahaha cobaan...
    besa la tu...time rajin kelas tak ada..time malas kelas ada pulak..tak ke pelik tu..hehe

    BalasPadam
  11. Aku selalu kene... relaks la Hans

    BalasPadam
  12. terseksa jiwa wo bila kelas batal. lagi-lagi kalau susah payah datang masa hujan.

    BalasPadam
  13. mmbe ko tu mmg mantap..hek3

    xpala...klw niat baek nk tuntut ilmu...setiap perjalanan tu dpat pahala kan...;)

    BalasPadam
  14. tu lagik ok..dri gua....kelas da tkr pn xda sape githu..cibai..binawe..baBI...pentgkn diri..xske tgok org sme pndai

    BalasPadam
  15. haha...save the best for last ..save ponteng untuk masa bizi...ada kaitan tak?? hoho

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com