Isnin, 17 Januari 2011

Mengapa Aku Ketawa Menonton Filem Khurafat?

Tajuk entry macam aku riak gila jer kan? Hahahaha! Padahal aku nak menunaikan janji aku pada entry sebelum nih sebab mengapa aku ketawa menonton filem Khurafat. Baiklah! Filem ini sebenarnya memang serius seram gila jugalah. Mungkin bagi aku seram sebab aku seolah - olah sedang menonton filem 3D gara - gara tempat duduk aku yang memang baris ke-5 paling depan semalam. Hahaha!




Sebelah kanan aku adalah sepasang suami isteri(melihat kepada gaya mereka). Sebelah kiri aku ialah 4 orang kawan aku. Di hadapan aku ialah sekumpulan mat rempit yang memang ganas - ganas jer muka sorang - sorang. Belakang aku tak pasti lah sebab ramai sangat. Apa - apapun, semua tempat duduk semalam memang penuh. Memang ramai gila manusia dekat dalam tu.

Aku memang dah tengah best nak feeling - feeling seram nih tapi aku tergelak bila melihat kawan sebelah kiri aku nih terkejut yang memang tahap takut yang terlampau lah. Aku tergelak melihat gaya dia terkejut tu. Hahahaha! Antara dialog yang keluar daripada kawan - kawan aku semalam :-


Arghhhhhhhhhhhhhhhh!


"Itulah! Aku dah kata tengok filem yang sweet - sweet! Kau ajak juga aku tengok filem hantu nih! Takut lah gilaaaa!"

"Adoi! Bila hari nak siang nih weihh? Hah! Dah siang pun! Ya Allah! Kenapa cepat sangat malam nih? Penat dah aku terkejut nih! Semput aku macam nih!"

"Aku nak baliklah weih! Cerita nih %^&$% seram gila! Aku benci cerita nih! Argghhhhh(menjerit)"

"Menyesal aku tak bawa cermin mata hitam aku tadi! Kalau tidak aku dah pakai dah!"

"Bodoh! Bodoh! Kenapa banyak sangat hantu nih! Macam mana nak tidur malam nih???"


Hahahaha! Itu baru kawan aku! Tak campur pula dengan manusia yang sebelah kiri aku sama ada pasangan suami isteri atau pun couple tapi aku rasa suami isteri. Yang kakak tu aku rasa dah boleh ganti Syamsul Yusof dah jadi Director dan yang lelaki tu pula dah tahu si perempuan tu penakut lagi dia takutkan pula. Hahaha!


Kak Director : Kenapalah dia pergi? Janganlah pergi dekat situ. Haih! Bodoh betul lah mamat nih!

Laki Kak Director : Hah! Tu dia dah datang dah! Habis lah! Hah! Tu hantu!

Kak Director : Ayanggg! Janganlah takutkan sayang! Ayangg nih jahatlah!

Laki Kak Director : Hah! Tu tengok! Kan betul ayang cakap! Hantu dah keluar!

Kak Director : Alah! Takutlahhhhh! Haih! Kenapa dengan makcik tu? Menyampah pula sayang tengok!

Laki Kak Director : Kenapa dengan makcik tu? Jangan - jangan hantu per?

Kak Director : Mana ada hantu! Makcik tu annoying jer! Haih! Kenapalah makcik tu bagi makanan dekat dia?

Laki Kak Director : Gelapnya hospital tu!

Kak Director : Itulah! Tak fahamlah sayang kenapa gelap jer semua! Haih! Patut kena cerah sikit! Lepas tu tak perlu ada lah scene ini..scene itu...


Hah! Kau tengok! Punya seronok laki bini nih berkomen - komen! Naik penat aku dengar bebelan diorang! Hahahaha! Lepas tu kisah si mat - mat rempit depan aku tu pula. Seronok betul diorang memerli - merli kawan perempuan aku yang kerjanya menjerit bila semua orang menjerit gara - gara hantu keluar. Kemudian, diaorang buat lah macam - macam bunyi lah konon - konon untuk cuba takutkan orang lain lah tapi.....


 Seram Pula Aku Tengok Pic Nih!!


Mat Rempit 1 : Hah! Dah gelap dah! Jaga - jaga.....

Mat Rempit 2 : Cak cak cak(buat bunyi cicak pula dah)

Mat Rempit 3 : Mesti lepas nih hantu tu pegang kaki dia! Hahhhh!(konon - konon buat seram)

Tapi, waktu tu hantu tak keluar pula. Jadi, diorang ingat dah tak ada babak hantu keluar dah waktu tu  so diorang gelak - gelak sebab seronok takutkan manusia lain tapi tiba - tiba ada pula hantu tu keluar mengejut. Dan tak semena - mena....

Mat Rempit 1,2 & 3 : Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh(Menjerit Sekuat Hati)


HAHAHAHAHAHAHAHA!!!


Tak campur lagi dengan manusia - manusia dibelakang. Tambah - tambah gadis - gadis yang menjerit waktu orang lain tak menjerit lagi. Kira lepas seminit gadis tu menjerit baru orang lain menjerit. Hahaha! Sumpah satu wayang ketawa waktu tu sebelum ramai - ramai menjerit kembali. Hahaha! Jadi, macam manalah aku tak ketawa waktu menonton filem Khurafat nih sebab situasi dalam wayang waktu tu memang lucu. Hahahaha!

Apa - apapun, lain orang lain pandangan kan! Ada yang suka ada yang tak! Aku lebih suka tonton sendiri untuk merasai dengan jiwa aku sebab selalunya cakap - cakap orang nih belum tentu betul. Nak tahu best ker tak maka tengok lah sendiri. Okaylah! Selamat menonton filem Khurafat nih yer.


Salah Satu Adegan Di Dalam Filem Khurafat!


Soalan : Blogger Hasrol Nizam tanya bagaimana dengan lakonan Syamsul Yusof?

Jawapan Aku : Entah! Muka dia kadang - kadang aku rasa macam statik pun ada. Kadang - kadang macam budget hensem macam aku pun ada. Hahaha! Apa - apapun, ramai wanita puji dia hensem! Kira okay lah tu kut! Hehehe! P/S : Review Filem Khurafat Disini


Celcom Sale
Jom Join Contest Milo Fuze

68 ulasan:

  1. org nak folow skali tengok x kasi
    huk3
    :P
    hehe

    BalasPadam
  2. kalau tengok cerita hantu,memang kdg2 rasa nak ketawa dalam cinema kot.sbb mcm tu la, ade yg jerit dlu lah ape lah.. hohoho..


    aku cakap je. ak dlm cinema movie hantu, aku tutup muka. =P

    BalasPadam
  3. kakakakaka
    time aku tengok pra tonton cerita ni ramai gelak ok. dgn artis, wartawan semua.
    tapi ramai orang cakap cerita ni scary gila, tp bg aku, so-so je kot >.<

    Pra tonton Khurafat

    BalasPadam
  4. haha.
    boleh pulak sampai macam tu sekali?
    banyak gile dialog yang berlaku sekitar kau.
    =.=

    BalasPadam
  5. hahah mmg lawak lah mat rempiys tu. ajak mra tgk. takut hahah!

    BalasPadam
  6. mmg x ah aku nk gi tgk citer han tu kt wayang.hahaha

    BalasPadam
  7. NAK TENGOK JUGAKKKKK!
    thnks 4 review..
    aku rasa cara o review mcm seram!
    will watch it later yaww!

    BalasPadam
  8. filem dia seram sgt ke? yg tu aku ske tu... nnt aku nk try jgk la tgk...

    BalasPadam
  9. kompem seram eh hans? kalo aku tido siap ko wahahahah~~

    eh cerita ni rated dia berapa? PG13 ke 18+?

    BalasPadam
  10. haha..
    memang seram pun citer ni..
    u kire bertuah gak sebab g time full house..
    time i g tu..
    panggung tak ramai org..
    ngn environment sunyi pehtu citer tu bnyak scene gelap..
    perghhh..memang jerit cam orang gile ag..
    siyes scary!

    BalasPadam
  11. aku pun gelak baca cerita ni...
    macam cerita komedi..

    BalasPadam
  12. haha... aku tak kira.. aku nak tengok gak.. sebab liyana jasmay berlakon.. hehehe... :)

    BalasPadam
  13. teringin nak g tengok...
    tp tu la...anak kecik nih xde sape nak jaga...

    sob3x T_T

    BalasPadam
  14. mesti xleh nak fokus kan mase tgk citer tu.. haha...

    BalasPadam
  15. hehe lawak sg aihhh, mat rempit jerit jugak hhehehe
    adoii ni review paling best hehe

    BalasPadam
  16. cheh... knon mat rempit.... hahaha takut gak! hahahha

    sumpah aku tergelak sensorang bace entry nih.

    Terbayang aku kat tempat ko.... hahahha

    BalasPadam
  17. Macam seram jak cita tok.. Kebrangkalian aku lambat nak nangga cita tok amatlah tinggi..

    BalasPadam
  18. based on filem2 dulu, ekspresi muka dia mmg fail.. tp ikut komen ko, mmg sama je kot.hehe..

    lagi satu, ko tengok wayang khurafat ke, tengok orang sekeliling ha?

    btw, thanks utk backlink.. =D

    Pendapat anda?
    Status Penawaran Ujrah PTPTN-aku tak layak

    BalasPadam
  19. riuh dalam tu.
    jerit sana jerit sini..

    tapi yg penting mr hencem gua tetap hencem.
    hakhak

    BalasPadam
  20. hahahaha. terkucil aku baca entry ni. ade eh org mcmtuu. haha.

    BalasPadam
  21. samsol usop ni aku suka filem drift die je..cter2 hantu ni, kalau tak klakar mcm hantu kak limah, mmg aku tak tgk..keh keh

    BalasPadam
  22. aku gelak ok baca entry ko neh.hahahahahahaha

    btw syamsul ni better dia jadik pengarah lah.sebab kalau dia blakon, dialog dia statik je.muka camtu jelah..

    BalasPadam
  23. hahaha...aku tak masuk wayang...

    BalasPadam
  24. macam best je.. nak tengok jugak la..

    BalasPadam
  25. teringin nak tengok tapi orang mengandung dilarang pulak..cehh..nampak gaya kena tunggu lepas bersalin baru tgk..huhu (dlm astro)

    BalasPadam
  26. haha..tak tahan yg director tu...
    lepas nie kiter suruh dia wat filem lar...hahahah

    BalasPadam
  27. Haha.macam-macam. tapi syamsul betul2 macam ayah dia, ada style, bajet22, ade rupa and bakat.

    p/s: amboi hans, jangan tak thu if rajin, pandai review2 ni ade harapan jadi mcm budiey and sultan muzaffar taw:P

    BalasPadam
  28. haha.. seriously panggung tu bising camtuu? gawaaat. haha

    BalasPadam
  29. wah...mcm best...x smpt tgok lagi...

    BalasPadam
  30. ahaha ko bajet ensem. takbaik wee kutuk diri sendri, kutukla lagi...heh, rasa nk tgk aaaaaaa jerit dlu kat sini ;)

    BalasPadam
  31. standard la tu..dlm panggung mcm2 jenis manusia ada..hahaha

    BalasPadam
  32. uuu..hampir semua yg dah layan citer nie kata mmg seram erkk.. huhu... cikmoon xmoh tgk laa.. haha.. cik moon kan penakut tgk citer hantu.. ngankung dengan jgn pdg blkng congkak yg kelakar tu pon.. xpenah tgk lagi.. ngeee~

    BalasPadam
  33. ini dah jadik filem komedi seram plak...hehehe !

    sis pun tergelak2 juge kalo org dok jerit2 ;p yg xleh tahan tu mat rempit bajet berani pun same2 jerit dowhhh...

    BalasPadam
  34. eh, same lak cam aku.aku pn gelak tgk cite.macam2 komen keluar dr mulut aku.sian member sebelah dgr aku membebel sorg2..
    xde feel la tgk cite ni.tp member aku takot sgt.laki pn takot.aku pmpuan ni pun xde feel tgk.tatau nape.

    BalasPadam
  35. hahahahahhaha, aku baca ni pun dah lawak.. kalau aku kat dlm tu mesti lagi lawak~!! :D

    BalasPadam
  36. sy peminat cite seram..tp kalo melayu punye dh dpt agak dh tahap keseramannya..hehe...

    BalasPadam
  37. haha..siyesly lawak entri nie..

    t'ingt masa tgok jgn pandang belakang dlu..

    ada sorg nyah ni smp kluar pawagam sbb takut sgt..kwn2 dia yg lain dh bantai gelak sakan masa dia nak kuar..haha...

    Jom Lawat Blog Bardboo

    BalasPadam
  38. alamak hans...cter akak director tuh sme cam dieya lah..adusss~!
    pengakuan yg memalukan...haha..

    tp mmg best cter neh..aser nk beli dvd tgk kt umah..(tgk kt tv xtakot sgt..coz skrin dye xbesa n sound dye xcam lam wayang..haha~)

    tabek spring lah syamsul yusoff..agk macho dlm ini citer~haha...

    note=silelah BW new entry dieya k..=p

    http://maldieya.blogspot.com/2011/01/khurafatperjanjian-dengan-syaitan.html

    BalasPadam
  39. hehehehehe...pict yg toknek dok blakang mat rempit tu yg sempoi tu..caya lah...

    BalasPadam
  40. cite ni memg best.. hehe.. x rugi tgk.. antu memg byk..

    BalasPadam
  41. kiteorang tgk pon de gelak..gelak pasal ingatkna die dh mati..rupanye idup lg..then baru mati..tp memang ahak seram la..cume muka syamsul mcm xtakut sgt pon..

    BalasPadam
  42. bapak lawak gila!! hahahaa rindu dowhh nak tgk cinema kat malaysiaa. huhu :'(

    BalasPadam
  43. memang macam2x ragam orang kat panggung..haha

    BalasPadam
  44. tgk iklan kt tv pn dh rasa seram semacam.....

    BalasPadam
  45. erm..tak tengok lagi cter tu
    hehehehe..takde feel la

    BalasPadam
  46. Maknenye cerite ni memang seram la..nak kena tengok ni..huhu

    Terbaru di SuaraSendiri
    Utama : Wikileaks - Laporan Ananda untuk PDRM

    BalasPadam
  47. hihi . lawak laa entry ny .
    btw , cite ny memang seram .
    memang x puas tgk .
    nak tgk lagi :)))

    BalasPadam
  48. siyer lawak dowh situasi ngko ni. mat rempit tu laa paling loser. baru tau sebenarnya depa camne.

    p/s: best gak jadi samsul, boleh pilih sapa nk jadi heroin, nak jadi anak yusuf haslam gak laaa

    BalasPadam
  49. haha aku pun tergelak tengok gelagat kawan2 yang menjerit

    BalasPadam
  50. masa saya pegi tengok filem histeria dulu , kawan saya dari first sampai habis cite , tutup muka dgn jaket . siyes dia tak tengok langsung . apadaaa , membazir jek . btw , lawak la dialog2 dorang tuh . hahahak :)

    BalasPadam
  51. wakakakaka :)) dah terbayang-bayang macam mane reaksi diorang. memang patut gelak pon.
    adoiyaa,,, sbab 2 la sy lebih suke tngok cite antu sorang2. lagi feel...
    kalo tngok ngan kawan2, sibuk nk gelak je bile tngok reaksi diorang. 2 x termasuk agi yg tarik2 rambut sgala. masalah betol. hahahaha ^^ *oit, pjg plak komennye. hehe :D*

    BalasPadam
  52. seremmm dol..

    tak penah lagi aku pejam mata lama gile..

    tp part dia dukung mayat tu...arrgg.
    tak suke...

    aku pun ade gak cam rasa nyesal2 g tgk....

    BalasPadam
  53. citer ney beshh jek aku tgk tp lagi besh klu hero tuh tukar org laen,,ko rase?

    BalasPadam
  54. harap muka je jambu. aku tak suka jugak syamsul. haha.

    BalasPadam
  55. Ades!! review filem yang nak pecah perot! bukan sbb cite, sbb gelagat org yg tgok..bunyi cam seram sgt..cancel lah..

    BalasPadam
  56. giler ko hans, boleh hafal dialog aka director ngan laki dia tu...hahahaha...kelakorrr...tapi kalau ada orang sebelah aku yang macam tu mau nyampah aku dibuatnya....hahaha

    BalasPadam
  57. review ke 2 aku baca. cakap khurafat best

    BalasPadam
  58. alahai...memang cengginie la ragamnya..sis pun macamnie rase jugak..hhehehe

    BalasPadam
  59. haha. macam2 dialog tambahan ada dalam panggung tu. tak pernah lagi masuk panggung yg bising macam tu. siap ada penonton mengulas lagi hehe

    BalasPadam
  60. wahhh!! menarek laaahhh... tp hantu kak limah balik rumah pon best jugak!! seram kelakar abes!!

    BalasPadam
  61. best cite nih.. tapi betul la.. dalam wayang tu ramai giler nak jadi director.. hahhahaa papepon cite ni seram dan lawak.. hehehe






    Jom Tengok Kisah Filem Khurafat, Awek dan Teman Lelakinya

    BalasPadam
  62. haha best a review ko ni..bkn review citer sgt, review dialog org sekeliling..lwk tol~ write more plz..hehe

    BalasPadam
  63. aku xmo r tgk wyg..sbb aku jerit kuat sgt..nnti sume org pndg2..ekeke

    p/s aku xleh scene suspen ni..terkejut dowh

    Hot News Datuk Lee Chong Wei Tepati Ramalan | Juara Terbuka Malaysia 2011

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com