Ahad, 3 April 2011

Hari Terakhir 'Contest Situasi Hans : Gunakan Imaginasi Anda'

Info TerKini :



Buat julung - julung kalinya di dalam sejarah blog ini menganjurkan satu contest yang diberi nama 'Contest Situasi Hans : Gunakan Imaginasi Anda' istimewa untuk para pembaca blog ini. Dibawah ialah banner contest ini.


Copy Code Banner Dibawah




Situasi 1 : Hans seorang lelaki yang sangat kacak dan amat meminati pelakon wanita yang berbakat iaitu Lisa Surihani. Pelbagai cara dilakukan oleh beliau untuk cuba memikat Lisa Surihani. Sebut sahaja apapun pasti telah dilakukan oleh Hans seperti menghantar kad hari raya, kad hari jadi, hadiah misteri sehinggakan kepada berjumpa bomoh - bomoh hebat di kampung. Pada suatu hari, sahabat si Hans memberitahu terdapat seorang bomoh hebat nun di sebuah kampung sana yang mampu membantu beliau untuk mencapai cita - citanya itu.......


Situasi 2 : Hans seorang jejaka yang menjadi idaman ramai wanita gara - gara lakonan hebatnya yang persis superstar Bollywood iaitu Shah Rukh Khan serta superstar Rajnikanth. Sebut sahaja filem apapun yang dibintangi oleh beliau pasti filem itu akan meletup dan mencapai tahap box office walaupun kadang - kadang beliau hanya memegang watak tambahan yang kemunculannya tak sampai pun 10 saat. Memang begitu ramai pengarah filem yang berebut - rebutkan si Hans untuk berlakon di bawah produksi mereka sehinggakan setiap poster filem mereka pasti diletakkan wajah Hans walaupun Hans masih belum memberi kata putus untuk berlakon dengan mereka. Ini membuatkan Hans bersikap takbur, angkuh, sombong, bongkak, berlagak dan sebagainya lagi kerana tahu khidmatnya ditagih ramai pihak. Namun segalanya berubah apabila pada suatu hari......


Situasi 3 : Hans adalah seorang jejaka yang sangat anti dengan serangga - serangga seperti semut, nyamuk, lalat, labah - labah, lipas dan sebagainya. Pantang sahaja berjumpa pasti mati mereka dikerjakan oleh Hans. Pada suatu hari serangga - serangga ini telah membuat satu mesyuarat untuk menghalang tindakan Hans yang sangat keterlaluan terhadap mereka. Mesyuarat itu melibatkan.......................



Diatas disertakan 3 situasi dan anda boleh memilih salah satu daripada situasi yang diberi dan gunakanlah imaginasi anda untuk mencipta sebuah kisah berdasarkan situasi yang anda pilih. Sambil - sambil korang karang tu kalau korang nak letak gambar pun boleh. Macam contoh Situasi 2 tu kan konon - kononnya aku pelakon filem. Jadi, korang ambil lah poster filem mana - mana lepas tu pelakon lelaki dia korang edit lah letak muka aku. Hahahaha! Dibawah adalah info - info berkenaan contest ini.





Klik Gambar Dibawah Untuk Melihat Syarat - Syarat Contest :-


Syarat Tambahan :

Sila Masukkan Ayat Dibawah Ini Di Dalam Entry Contest Anda


Contest Ini Dianjurkan oleh Hans dan turut ditaja oleh :-

2) Adzlan (RM20)
3) Matjoe (RM30)
4) Blogger Jue (Lomo Lens 35MM @ RM55)
5) Miecyber (RM20)
6) Bean Moreno (RM30)


Hadiah - Hadiah :-

Topup


Lomo Lens 35MM



Situasi Paling Lucu :
RM10(Topup) + Topup RM10(Tajaan Blogger Matjoe)


Situasi Paling Serius :
RM10(Topup) + Topup RM10(Tajaan Blogger Matjoe)


Situasi Paling Sedih :
RM10(Topup) + Topup RM10(Tajaan Blogger Matjoe)


Situasi Paling Seram :
RM10(Topup) + Topup RM10(Tajaan Adzlan)


Situasi Paling Merepek :
RM10(Topup) + Topup RM10(Tajaan Adzlan)


Situasi Pilihan Hans :
RM20(Topup) + Topup RM20(Tajaan Miecyber) +
RM50(Tajaan Blogger Khairul Farhan) + RM30(Tajaan Bean Moreno)
+ Lomo Lens 35MM(RM55 Tajaan Blogger Jue)


**Hadiah akan ditambah jika ada penaja yang berminat menaja**


Jadi, selamat menyertai contest ini.
Saya menanti entry contest dari anda semua! 8-)


Senarai Peserta Setakat Ini :-

104 ulasan:

  1. hmmm, cam best je...hadiah to4 ? mesti ramai kaki hanset n kaki sms yang join kontest ni,hehehe...

    BalasPadam
  2. oh tidak..
    saya kena brainstorm untuk contest ini

    nak menang hehe
    xD

    BalasPadam
  3. relevan : testing2

    kampung football : hadiah topup senang sikit nak bagi... :)

    BalasPadam
  4. kalau ada idea aku akan join yerk.. hehe..

    BalasPadam
  5. WAH~
    heheee, nak try la...

    *klu ade idea lah~ go go chaiyokk hans

    BalasPadam
  6. faz_e : contest 2 bulan faz...ada banyak masa idea nak datang.. :)

    BalasPadam
  7. nak nak join jugak.. hehehehe :)
    cuba2 mana taw menang ka. :D

    BalasPadam
  8. anith : yups...tuah manusia kita tak tahu kan...selamat mencuba :)

    BalasPadam
  9. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/02/contest-situasi-hans-gunakan-imaginasi.html


    joinkan diri

    BalasPadam
  10. errr
    aku masih blur..
    nak join..
    tapi tak tau nak pilih situasi mana..
    dilema2!

    BalasPadam
  11. agak sukar ni haha ada masa nanti tengok lah saya cuba :) tak janji ya

    BalasPadam
  12. dah post kat blog sy...

    nie link...insya allah akn join

    BalasPadam
  13. Miss Ran : wow...penyertaan pertama.thanks memberi sokongan.. :)

    lelaki ini : ada 2 bulan lagi kan.. :)

    naz : sukar ke? ekekeke

    gincu : mana link nya?

    BalasPadam
  14. hehe..lupe lak nak paste..

    ni link nya..
    http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/02/contest-situasi-hans-gunakan-imaginasi.html

    BalasPadam
  15. gincu : thanks sudi promote...saya nak komen dkt entry tu tapi xboleh..kenapa yer?apa2pun jgn lupa join n thanks again sebab sudi promote :)

    BalasPadam
  16. hans...

    sy mmg nak join pun....
    sbb dgn menyertai contest nie salah satu cara nak perkenalkan blog pada org lain
    rasenye leh komen..tp kne jadi follower...(tp awk kn xnak follow)haha

    BalasPadam
  17. gincu : owh...ekau tuko lah setting..den pun nak komen juga blog ekau...haih... :)

    BalasPadam
  18. yolah..dah tukar dah ha...
    sila komen ye encik hans

    BalasPadam
  19. sye suke sgt berimaginasi.. nak try la..

    BalasPadam
  20. incik hans...
    kalau berminat nak wat poster untuk movie tipu2 tu nnti kan...sy nak wat permintaan, leh bg x muke siyes u???untuk sesuai dgn situasi...hahaha

    BalasPadam
  21. wah orait, sesi memerah otak jap~

    BalasPadam
  22. Selamat join contest ni : http://www.shakirshafiee.com/v1/2011/02/04/contest-situasi-hans-gunakan-imaginasi-anda/

    tak tidu malam wat situasi3 ni.. hihi..

    BalasPadam
  23. kih! kih! kih! <--buat muka serius dan kejam~~

    BalasPadam
  24. Nanti nak try ar
    Lamabt g nak expire ni hans kan?
    hehehe


    GONG XI FATT CHOIII
    •*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*.¸.•*´¨`*•.¸¸.•*'
    (\_(\ ...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
    (=' ;') •::::::::HAPPY RABBIT YEAR :::::::::::•
    (,('')('')¤...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*

    |Journey from HELL|


    Sorry lama Tak SINGGAH.

    BalasPadam
  25. mau join!!!
    mne tw leh menang.. :)

    http://lamancinta.blogspot.com/2011/02/contest-situasi-hans-gunakan-imaginasi.html

    BalasPadam
  26. Dah join... Nie link untuk kontes tu... http://amirfx.blogspot.com/2011/02/hans-hanis-contest-gunakan-imaginasi.html

    BalasPadam
  27. hanz... nk pic u... :)
    nk wt poster plak nie???
    size x kisah ke pape???

    BalasPadam
  28. http://lamancinta.blogspot.com/2011/02/contest-situasi-hans-gunakan-imaginasi_05.html

    harap2 nurafirah mdlatif akan menang... amin~~~

    insyaALLAH.. hehehe

    BalasPadam
  29. yupp..hans..sy dah siap dah poster untuk cerita yang bakal sy tulis nt..coming soon bebeh...so..nie link untuk u tgok la poster tu..kot2 xsuke ke...boleh bgtw sy k..comen la sikit kat post tu k.

    http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/02/sticky-mode-contest-situasi-hans.html

    BalasPadam
  30. bessstttnyeee....nasib baik laa tempoh nak buat karangan tu lama haha....harap2 lah dapat idea...huuu

    BalasPadam
  31. woahoooo mantap hans.. contest gempak.. tengokla kalau rajin ceq join

    BalasPadam
  32. peh, hadiah yang menarik, banyak betul orang yang buat contest nie,

    Disebalik kisah seram rumah banglo VILLA NABILA

    BalasPadam
  33. wahhhh..hans sudah buat kontes..tahniah bro..i'll try to join it~~

    BalasPadam
  34. dah join!

    http://cicimun.blogspot.com/2011/02/hans-hanis-contest-gunakan-imaginasi.html

    BalasPadam
  35. waahh.buat contest yah..
    laila ta pndai la na karang2 citer..ngee~

    BalasPadam
  36. cayalah hanss, mesti best wat contest. jap aku pikir nak jadi peserta ke penaja

    BalasPadam
  37. ikin mencuba nasib jom tgk....


    http://missaresheqyien.blogspot.com/2011/02/hans-hanis-contest-gunakan-imaginasi.html

    BalasPadam
  38. situasi num2 klakak..tgk mode la aku join, ngah nk carik idea penulisan

    BalasPadam
  39. Salam, hans.

    Hari itu saya ada vote, menang ke tidak contest tu?

    Maaflah, sudah lama tidak dapat online. tidak tahu khabar berita kawan-kawan.

    BalasPadam
  40. uish, ada kontest la plak kat sini

    BalasPadam
  41. ok laa bro, aku decide nak jadi sponsor. RM30 boleh?
    rasanaya x smpt nak berkreativity nk join contest.

    dh send mail

    BalasPadam
  42. ps; sy nak jd penaja (=

    email sy: 8Foxxy@hotmail.my

    BalasPadam
  43. sudah join n publish story untuk situasi 1...

    http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/02/contest-hansgunakan-imaginasi-anda_08.html#more

    BalasPadam
  44. wah..ramainye nak jadi penaja....hans bila nak update penaja nie???

    BalasPadam
  45. hans....
    fie da edit cite fie 2....
    so yg nie link bru....

    http://lamancinta.blogspot.com/2011/02/hans-hanis-contest-gunakan-imaginasi.html

    cite lme abaikan je ea... tq...
    sory ats segala kesulitan.. :P

    BalasPadam
  46. woah..

    cam best jea contest nie..

    kene perah otak nie..hehe

    btw,first time visiting n already following..=D

    BalasPadam
  47. ouh otak... ouh otak.. berimaginasilah anda.. :p

    BalasPadam
  48. Saya nak jadi penaja...

    Email saya detail , miecyber@gmail.com

    Apa itu Skim Cepat Kaya ?

    BalasPadam
  49. hehe.. contest ni best n klakar.. insyaalah akan join.. :)

    mesti bace~ istimewa

    BalasPadam
  50. hans i nak join.. tunggu ya.. akan di upload entry untuk join contest ni.. skang nak reka lu.. ehehe

    BalasPadam
  51. hans i nak join.. tunggu ya.. akan di upload entry untuk join contest ni.. skang nak reka lu.. ehehe

    BalasPadam
  52. ala..
    nk join...
    tp bab uat cite nh yg lemah lutut,...
    adoy..

    BalasPadam
  53. perah otak utk exam jap pastu join contest ni ek. hee

    BalasPadam
  54. hehe. baik adik. nti ku join ea.insyaAllah. situasi tu xleh blah.haha

    BalasPadam
  55. oo my... terberhenti jap otak dari berfikir kerja sekolah bila baca pasal contest ni...
    hahaha...

    ~idea idea please come to me... nak masuk contest ni~

    BalasPadam
  56. Hans berkata : thanks pada semua yang sudi join, bakal join dan menjadi penaja contest ini setakat ini.. :-)

    BalasPadam
  57. pergh! abg hans sekali buat kontest terus gempak punya. best ni, nak cari idea dulu. :)

    BalasPadam
  58. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    uiihhhhh meriah dengan penaja lahhhh contest ko ni.... meriahhh sungguhhhh wehhhhh bestnyerrrr... cuma nak cari idea belum kunjung tiba niiii.... nak pahamkan bebetoii soalan yang diberikan tu

    BalasPadam
  59. huhuhu..
    nah amik!..

    http://ilhamvetto.blogspot.com/2011/02/hans-hanis-contest-gunakan-imaginasi.html

    BalasPadam
  60. wahh wahh c hans suda mula buat contest ....
    saya tak bapa nak kreatif mengarang2 ne ..tapi will see k kalu punya waktu ....
    all the best semua ~~: )

    BalasPadam
  61. ok bro..nanti ada masa aku join k. macam best jer. boleh la aku melalut mencarut nanti. kekeke

    BalasPadam
  62. memang nak jooin dr ari pertame hans postkan entry ni lagi tpi laptop lak tetibe bermasalah skrg gune netbook jek jdi susah sket lembap sangt papepon akan cube untuk join contest ni,insyaallah...:)

    BalasPadam
  63. woah..... lain dari yang lain ya contest ini! teringin la... :)

    BalasPadam
  64. akhirnyeee....siap jugaaa entry untuk contest ni....hehe...1st time masuk contest dalam blog....huu..

    ni link entry contest tuu

    http://krazybebeyh.blogspot.com/2011/02/hans-hanis-contest-gunakan-imaginasi.html

    BalasPadam
  65. already adjust de banner wc u had been requested before... :P

    BalasPadam
  66. woohooo..menarik ni karang2 ceriter kan .. tp sis x terer sgt bab2 ni ... wow byknye penaja..bertuah Hans dan pemenang2 nnti ;)

    BalasPadam
  67. waaaaaaaaaaaaaaaaaah.....

    tak sabar nak kongsikan imaginasi nanti..

    mudah2an bekesempatan nak join...

    BalasPadam
  68. salam. hehe...lama fikir benda nie...susah gak..haha...kalau ada unsur lucah xleh...terpaksalah tak buat..hehe...kalau cakap semut telah mengigit kemaluan jejaka itu..lucah ke x? hurm... hee..ni ha..dah siap

    http://www.amirizzat.com/2011/02/hans-hanis-contest-gunakan-imaginasi.html

    BalasPadam
  69. aku nak join.. tp bab sambung2 ayat ni yang aku kureng ni.. sebab dari mula org lain yg buat.. hehe~ tergolek golek aku nak cipta ayat ni.. tapi.. aku nak try lah.. 1st contest kau kan.. masuk hari ni dah bape kali entah aku baca entry ni.. hehe~

    P/S: ehem3.. pe agy.. seduuuttt sajep Game tuh! hehe~ tapi pastikan pc tu sesuainye hanS! aku takmo bertanggungjawab atas segala kepenatan engko menunggu dia habis dload then kau tak leyh main..

    BalasPadam
  70. banyaknye saingan! sungguh la low self esteem diri ini hehe

    BalasPadam
  71. tgh tunggu mase bl imaginasi ak d thp maksima

    BalasPadam
  72. hansss!!!! aku dah siap!! haha!!! sudi2kan diri tuk usha entry tuh ye! maaf kalo agak keterlaluan imaginasi.. sebab aku ni budak cartoon!!

    http://gadisgula-gula.blogspot.com/2011/02/hnas-hanis-contest-gunakan-imaginasi.html

    BalasPadam
  73. dah join ! kau buat aku gila selama 4 jam ! hahahaha

    http://cipunzmalas.blogspot.com/2011/02/hans-hanis-contest-gunakan-imaginasi.html

    BalasPadam
  74. salam, nak taja, tambah nak join skali, boleh ker?

    BalasPadam
  75. Hans.. aku nak join.. tapi xtau la free bile nak mengadap laptop untuk memerah otak.. saye mau ngejoin!!!

    BalasPadam
  76. Mantap giler bro lu punya kontes ni.. Banyak dapat tajaan dari kawan blogger heheee..

    Join jangan tak join kengkawan~!!!

    BalasPadam
  77. assalam...wow.kontest hanz sungguh gempak...hadiah tajaan sgt2 mnarik...ramainya yg taja...hu3

    BalasPadam
  78. hansssssssssss...
    sis join..nah url nye

    http://husnalalink.blogspot.com/2011/02/hans-hanis-contest-gunakan-imaginasi.html

    baca jangan xbaca yee..hahahaha

    BalasPadam
  79. Hai Hans.. saya joint

    id follower -) my shaizhar blog contest

    link -)

    http://myshaizharblogcontest.blogspot.com/2011/02/contest-situasi-hans-gunakan-imaginasi.html

    BalasPadam
  80. bro hans...gua nak taja boleh tak? kalau boleh email gua or tulis kat wall fb gua. cheers..

    BalasPadam
  81. Bro, aku ingat nak jadik tukang sponsor. Kalau boleh ko boleh reply aku thru email yang ada kat blog http://abangensem.com

    BalasPadam
  82. alahaii...bile nak menang nie hanss? heehe

    BalasPadam
  83. gelak2 aku baca situasi 1 dan 2. semuanya sumpah bajet! HAHA. tapi hadiah lumayan noh. tak ajak aku pun? :D

    BalasPadam
  84. As salam..
    Kunjungan malam dari Teratak Usang.
    Macam best je ni..

    BalasPadam
  85. xsabar tggu 3 aprillllllllllllllll...

    BalasPadam
  86. aaaa adakah aku masih sempat...
    huk2

    BalasPadam
  87. sempat x lagi klau nak join Hans? harap2 sempat lagi..hehe

    http://blogbebudakbiasa.blogspot.com/2011/03/contest-situasi-hans-gunakan-imaginasi.html

    BalasPadam
  88. Ok, dh update.. hehe

    http://blogbebudakbiasa.blogspot.com/2011/03/contest-situasi-hans-gunakan-imaginasi.html?showComment=1301199695266#c3333724762865779889

    BalasPadam
  89. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  90. Wuu sedihnya tak boleh join . Kita promote contest nie dekat blog kita je lah :(

    BalasPadam
  91. sabar menanti, lama betul hans...cuak..ramai pesaing=(

    BalasPadam
  92. Gimi join

    http://hijauhazel.blogspot.com/2011/04/hans-hanis-contest-gunakan-imaginasi.html

    BalasPadam
  93. wah2....
    gimi join hri terakhir...
    mmg hebat...
    gud luck ok... :)

    x sabo nk thu spe pemenang.. :)

    BalasPadam
  94. ramainye pesaing...siapa pemenang...rasa berdebar pulak

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com