Selasa, 7 Jun 2011

Juvana Episod 7

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog Hans. Walaweh! Gua sanggup tolak pelawaan member gua untuk tengok filem box office sekarang iaitu Toyol Nakal X-Men semata - mata kerana drama Juvana malam nih.


 Kisah Malam Nih Antara Daim Dan Botak


Apa yang buat gua tertarik tu bila Fimie Don yang memegang watak Kedah yang dimasukkan ke sekolah Juvana kerana kes mencuri nih memang hati kering habis dengan begitu otainya dia membelasah Botak sekejap tadi. Tak termasuk dengan mulut dia yang orang utara boleh katakan mulut budak nih CAPOI! Hahahaha! Aku juga seronok melihat keletah Apek dan Daim tadi. Riak wajah Daim buat aku tak sabar - sabar nak tahu apa dia akan buat selepas nih.


 Cayalah Hang Adik Fimie Don! Baguih Juga Hang Cakap Utara Noh!


Episod kali ini sangat menarik kerana dalam masa tak sampai sejam banyak kisah watak - wataknya berjaya ditunjukkan dengan begitu menarik sekali terutama masalah hubungan antara Cikgu Zakiah dan ayahnya tadi. Apa - apapun tak sabar nak menonton drama bersiri Juvana pada minggu hadapan pukul 9.00 malam ini hanya di TV3. Minggu depan kisah pasal Apek pula dan adakah Kedah dan Daim pernah bertemu sebelum nih!


P/S : Sinopsis Juvana Episod 8 Disini!

38 ulasan:

  1. Aii.. budak kecik belasah orang besar? Memang otai tahap pailang ni~

    BalasPadam
  2. fik : hah..tau xper...tu aku xsabar nak tgok tu..hahaha

    BalasPadam
  3. haha sama2 tak sabo nk tgk uiiii ekeke

    BalasPadam
  4. cite juvana tuh ade ke dlm youtube... ??? tingin r nk tgk

    BalasPadam
  5. ceq pun suka budak ni! hehe :)) best la dya cakap kedah.. ceq aniri pun fail :p

    BalasPadam
  6. hahah ala...rugi tak tengok. kat library buat kerja. hmm kat mana eh nak tngok selain tonton.com?

    BalasPadam
  7. ape2 jer : fuh! Kedah pernah jumpa Daim sebelum nih...lepas nih depa dua dengan Apek jadi geng la

    kak Lamp : tgok dekat Tonton

    eny : eny xreti cakap utara ka?

    BalasPadam
  8. botak kena belasah??Padan muka dia!Adeh tak sabar betul tunggu orng upload..nak tengok!!

    BalasPadam
  9. chempaka : tak tau lak..selalu tgok dekat tonton jer kalau xsempat tgok dkt tv

    nur : botak kena kaw2 punya...hahahaha..tapi dia kejam kut...botak2

    BalasPadam
  10. mana ada masa nak layan TV.kerja mesti diutamakan.

    BalasPadam
  11. hahaha ! tau takpa noh , yang paling best kedah lempang daim haha kerek .

    BalasPadam
  12. ali ridha : sapa ada masa sila layan tv :-)

    sabrina : hahaha...serkup kepala botak dengan tong sampah yang tak tahan tu

    BalasPadam
  13. aku nk tgk citer ni tapi bile waktu dia mesti ada hal lain..

    BalasPadam
  14. faiz : hang tgok dkt tonton..kul 11 malam kejap lagi ada la dia letak tu

    BalasPadam
  15. Ada kat youtube eps 1-6. Ep 7 tak letak lagi kot. Tgk kat youtube laju sket:)

    BalasPadam
  16. yelah..budak kedah tu x padan kecik, tak takut lgsung dgn botak.

    geram dgn bapak cg.zakiah tu..selamba jer kata profesion cikgu ni x ada masa hdpn. cikgu2 yg tengok ni msti membara jer..

    BalasPadam
  17. tak pernah tecapai hajat nak tegok Juvana ni.. berapa bintang boleh bagi per 5? :-)

    BalasPadam
  18. alamakkk..nengok entry han ni.. baru laa teringat... mlm td lupa nak tgk...huuu~nunggu kat youtube je la..huhu

    BalasPadam
  19. Fimie hebatkan hehehe. tp aku tak tengok la plak tengok iklan je haishhh

    BalasPadam
  20. huh! kawe tok leh nok lawe laa kalu duk main nga budok kechik nie ! kalu gomo pom dio duk main make dale ! parop laa gini gak !! :P

    (faham ke tidak loghat Klate ni?) :P

    *huh! kalau nak berlawan ngan budak kecik tu memang aku takleh nak komen apee daa .. kalau lawan pun dia main angin jee .. haha*

    BalasPadam
  21. takpe tak rugi pon tak tgk x-men. tak best pon.overrated movie! ;)

    BalasPadam
  22. wowie...budak encem ni belasah Botak tu..memang maveles...nak tgk la..nak donlod jap g..selalu telepas cite bab sampai umah lambat..

    BalasPadam
  23. download episod 1-7 di

    http://www.cracksevens.co.cc/search?q=juvana&submit=search

    BalasPadam
  24. bab2 review ni mmg aku cri ko la hannsssem..hihihi..

    BalasPadam
  25. GKSB : tahu xper...best

    Alfie : thanks bro..terharu kejap sudi singgah komen blog ciput saya nih

    tia : tau xpa...kena tumbuk sampai berdarah pun dok capoi tang tu juga la budak kedah tu..hahaha

    wida : hehehe..ada kan orang macam tu..xper..nanti bapak cikgu zak sedar la tu

    blog tips kurus : kalau bintang ke? saya bagi 4.7 kut...sebab saya suka cara cerita dia diolah.. :-)

    cik moon : download jer lah cik moon...hehehe

    mira : tgok iklan mana best..adess

    Ajeyy Rawk : xpahe kawe...nasib ada translation..ekekek

    Ayu Hasman : x-men xbest ek?

    Hanie_Dew : download dia dah kuar dah tu...

    Tanpa Nama : thanks untuk kamu

    cimot : ini review biasa jer...kalau review serius dkt blog satu lagi tapi tunggu drama ni habis baru buat review lengkap..hehehe

    BalasPadam
  26. waaa.. suka gila zahiril adzim.. tapi dia dah tunang.. ces!

    BalasPadam
  27. ak x tgk juvana..skg ne mase nk pindah umah.. astro sume aku dh tolak tepi..kehkehkeh

    BalasPadam
  28. Tasya : hahaha...

    darkbatman : loh...pindah rumah ka? pindah mana plak?

    BalasPadam
  29. pernah tgk juvana tu skali jer... tu pun sbb tertekan remote
    lepas tu dah tak berkesempatan nak tgk
    manjang missed jer..hehe

    BalasPadam
  30. Jarang tengok drama ni..tapi macam menarik juge..

    BalasPadam
  31. sedih.. aku kat hostel tak de tv.. camne nak tgk.. nk pi kafe.. cam maleh.. huhuhu..

    BalasPadam
  32. xtengok... tapi kelaka la..daim tu kecik..sesuai2..yang lain2 pelakon sume dewasa2... hahaaa

    BalasPadam
  33. ala selalu mis crite ni...:((

    BalasPadam
  34. Belum pernah nonton lagi cita nie.. Macam best jer..

    BalasPadam
  35. best eps 7...
    walaupun dah kena tumbuk tapi mulut tetap tak diam2 jugak..haha

    BalasPadam
  36. memang tak sabar nak tengok episod minggu depan untuk drama juvana ni..hihi.

    BalasPadam
  37. pnadai dia cakap utagha kan..memang kena dengung dia..ehh dia orang utagha kot hans..mana tau kan? hehehe..pekat lak tue utagha dia..hehe

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com