Sabtu, 20 Ogos 2011

Telephonophobia - Kisah Aku Part 2



Sms itu berisi beberapa ayat seperti dibawah :- 


"Wehhh!! Aku nih Adasa! Sampai hati kau matikan telefon! Sentap!!"


Selepas aku baca maka aku pun,"HAHAHAHAHAHAHAHAHA! Padan muka aku! Aku dah salah jangkaan!" Rupa - rupanya yang telefon tu orang lain dan aku memang baik lah dengan dia. Sudahhh!! Matilah aku nak pujuk!! Sentap sudah! Tetapi, memang lah dia berhak sentap pun sebab aku yang salah!! Hahahaha! Entah macam mana tiba - tiba memang tak ada sudah sifat telephonophobia aku sebab aku terus sahaja telefon balik Adasa tu. 


H.S.K.T.T.W.B.P : Hello! Oit Adasa! Hahahahaha! Sorry wehhh!! Aku ingat kan siapa tadi!! Sorry - sorry!! (dah buat salah boleh pula aku ketawakan) 

L.M : Penat aku call kau Hans tapi tiba - tiba kau matikan telefon macam tu jerrr??? (suara sentap) 

H.S.K.T.T.W.B.P : Bukan lah! Aku ingatkan tadi orang lain yang call! Suara kau macam orang tu! Hahahaha! (cubaan ketawa bertujuan menjadikan percakapan sedikit ceria) 

L.M : Kenapa dengan suara orang tu sampai kau matikan telefon? (suara sentap tak habis lagi) 

H.S.K.T.T.W.B.P : Nantilah aku cerita! Tapi aku tak suka suara orang tu! Tiba - tiba pula suara kau lebih kurang sama! Sorry ekkk! Hehehehe! (ketawa jer aku kan) 

L.M : Owhhh!! Jadi, kau nak kata kau tak suka lah suara aku nih! Okay! (menjadi bertambah sentap) 

H.S.K.T.T.W.B.P : Hahahahaha! Bukanlah Adasa!!! Adess!! (serabut kepala aku tetapi aku masih ketawa) 

L.M : Oit, borak dekat facebook pula lah! Aku saja lah call! Nak bagitahu ini nombor telefon baru aku! Alih - alih ada orang tu matikan telefon pula! Penat jer aku telefon bersungguh - sungguh! (nada masih sentap) 

H.S.K.T.T.W.B.P : Hahahaha!!! Sorry lahhhhhhhhhhh wehhhhhhhh!!! Aku tak sengaja lah!! Hahahaha! 

L.M : Dah dah dah! Sambung dekat facebook! Nanti habis pula kredit kau! 

H.S.K.T.T.W.B.P : Okay! Sorry tau wehhh!!!! 


H.S.K.T.T.W.B.P : Hans Sangat Kacak Tambah - Tambah Waktu Bulan Puasa

L.M : Lelaki Misteri


Hahahahahahaha!!!! Tak pasal - pasal jer orang lain jadi mangsa keadaan! Alhamdulillah! Akhirnya segala salah faham berjaya di akhiri dengan cara baik! Lega aku! Lepas tu aku kenalah bahan sekejap oleh beliau dan kawan beliau iaitu UYUY dekat facebook! Sabar jer lah! Hehehehe! Jadi, tamat sudah kisah yang panjang nih! Semoga korang gembira membaca sehingga akhir cerita ini! Jumpa lagi pada kisah yang lain pula! Assalammualaikum! 


P/S: Waktu Cuti - Cuti Nih Telefon Selalu Dekat Bilik! Aku Pula Dekat Luar! Telefon Dan Aku Bukanlah Seperti Isi Dan Kuku Pada Waktu Ini! (^_^)Y

18 ulasan:

  1. ciss ingatkan ape je tadi haha

    cepat sentap ye kawan ko tu..ekeke

    BalasPadam
  2. HAHAHA ;D tengah2 mintak maaf tetap gelak la ko ni Hans..lawak2 ;D

    BalasPadam
  3. tula lain kali tunggu org hbs ckp baru tutup henset..hehe

    BalasPadam
  4. hahahhaa...giler sentap owhh tetibe nama aku jd UYUY...cehh..trus up entry ni...igt kn nk bg backlink ckit...kedekut ah ko..haha..

    adasa owh adasa...haha

    BalasPadam
  5. HAHAHAHA..tue r..kacak sangat sampai ad je orang nak kaco..HAHAHAHA :D

    BalasPadam
  6. Ko punya iklan nuffnang keluar iklan pasal Forex.. Wahh.. Maju betul dah nuffnang sekarang...

    BalasPadam
  7. eiii kesian member jadi mangsa kefobiaan anda..hehe...

    BalasPadam
  8. sentap sgt pun tak elok tau..



    wahahahahahah !!

    BalasPadam
  9. haha.. kesian teman.. nie orangphobia nie..
    =)

    BalasPadam
  10. H.S.K.T.T.W.B.P sgt tak bley blahhh , hahha

    BalasPadam
  11. hihi igt ape la tadi..
    btw, suka singgah bce cter kt sni !^^

    BalasPadam
  12. ouhh, kacak lagi. baik lahhh

    BalasPadam
  13. http://nurulshiraz.blogspot.com/2011/08/telephonophobia.html

    menumpang tajuk entry anda...tp, cite lain2..hehe...

    BalasPadam
  14. haha..aku pun terikut gelak..er..sini ada kontes menang duit raya lah..huhu...

    BalasPadam
  15. haha..besenye nak membaikkan keadaan,or nak cover ksalahan,msti nak gelak2 gak..hahaha..adoyy

    my mum tlephonefobia gek..eekeke

    BalasPadam
  16. hahaha :)) owh kalu mcm 2 sy pon telenophobia jugak la. dulu la. tp skrg ni x angkat sbab mls + sy dgn hp x kamceng dah skrg. hehe :D

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com