Sabtu, 8 Oktober 2011

Contest Apa Yang Menarik Yer? Contest Buat Video? Okay Tak?

Assalammualaikum dan salam sejahtera diucapkan kepada semua pembaca blog Hans. Gua nih duduk tak duduk tiba - tiba saja rasa macam nak buat contest ke-2 untuk blog ini tapi bukannya untuk waktu terdekat lah memandangkan gua sekarang pun tengah sibuk jer. Cuma gua nak tanya contest apa yang menarik untuk dibuat yang orang tak buat lagi? Hohohoho!!




Ikut hati gua nak buat contest suruh orang buat video jer dalam durasi 60 saat hingga 360 saat tetapi ada ker orang nak buat lepas tu hadiah setakat RM50? Hahahahaha! Tetapi, contest buat video nih seronok kan! Lepas korang buat dan korang upload dekat youtube lepas tu gua letak satu - satu untuk setiap entry dan tengok pandangan orang lain. Wahhhhh! Hebat tak gua berangan - angan nih! Hahahaha!


Korang Nak Buat Video Clip Macam Nih Pun Sempoi! Hahaha!!


Sebab dulu gua pernah sertai pertandingan seumpama ini dan semestinya lah gua tak menang kan! Hahaha! Tetapi, seronok sebab paling tidak gua tahu gua ada bakt dalam lakonan pertama gua(gila perasan!hahaha) dan boleh kongsi dengan video - video rakan lain yang turut sama sertai peraduan yang gua sertai 3 tahun sudah. Jadi, amacam? Ada berani tak nak join kalau gua buat contest seumpama ini?


 Guna Benda Nih Pun Cool What! Hehehe!


Mungkin contest video tu korang boleh buat video PSA(sayang tandas ker! sayang sungai ker!), video klip(miming macam Cikgu Shidah ker tetapi berlatar belakang di luar rumah lah! Taknak buat dalam bilik jer! Bosan! Hahaha!!), berlakon(mungkin boleh bagi situasi) dan macam - macam lagi berdasarkan kreativiti korang. Dan yang penting ada tak yang sudi nak menaja? Hahahaha! Apa - apapun, gua tunggu lah tengok ramai tak yang berminat nak sertai sebab cadang gua mungkin gua buat contest video nih bermula bulan 11 nih ker memandangkan waktu tu banyak orang sudah mula cuti semester kan. Apa - apapun, menanti pandangan daripada anda semua. Assalammualaikum dan salam sejahtera!


Contoh Selain Video Selain PSA, Video Klip, Drama Pendek :-

1) Korang Boleh Buat Segmen Makan Macam Jalan - Jalan Cari Makan

2) Korang Boleh Buat Berita Macam Tiru Karam Sign Walia

3) Macam - Macam Lagi Lah! Hahahaha



 P/S : Macam Mana? Ada Berani Nak Join? Hohoho!! (^_^)Y


18 ulasan:

  1. tak de video.. tak leh nak join.. hehehe..

    BalasPadam
  2. ok jugak ni.. blh buat 3gp hahaha
    menarik tapi kena kretip lah, aku kalau kritik video bolh tapi kalau nak buat nan-hado..haha..

    BalasPadam
  3. kepala 0tak ligat cari idea.

    BalasPadam
  4. menarik gak contest ni. lain dr contest sdia ada. ade k yg bran buat video cm bapok tu..huhu

    BalasPadam
  5. faaein : guna telefon pun boleh jer..

    Abu : ko buat lah 3GP...sah2 ko masuk jail pasnih..hahaha

    ayu : sila2 :-)

    emie : adess..gua bukan suruh buat video bapok tu..cuma kalau boleh buat kreatif macam video tu..macam vloggers2 lain buat tu...

    BalasPadam
  6. adehh.. lemah semangat.. mmg x berani :)

    BalasPadam
  7. 3gp panas.. Buat video pasal cucur pisang yang maseh panas.. Pasti panas... haha..

    BalasPadam
  8. Bunyi macam menarik!! Cuma hasilnya nanti tak tau la menrik ataupun menolak.. ;D


    Teringin jugak nak jon (kalau ada video yang ok la).

    BalasPadam
  9. buat je, nanti bleh gelak. hehe

    BalasPadam
  10. hadiahnya apa Hans? hehehe...

    BalasPadam
  11. wah! awesome weh contest ko :)
    insyallah . kalau ade idea aku join ^^

    BalasPadam
  12. aku pemalu weh.

    cane nak join..ehek

    BalasPadam
  13. malulah nak vlog. hihi =p

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com