Sabtu, 17 Disember 2011

Dua Dialog Yang Kelakar

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog Hans sekalian! Hah! Mungkin ada sesiapa yang masih tak tahu yang gua nih berasal dari utara semenanjung. Jadi, bila gua berkomunikasi dengan orang - orang senegeri nih memang ada beberapa dialog yang selalu diucapkan tetapi tak rasa pun dialog tu kelakar. Cuma bila difikirkan balik dialog tu memang rasa kelakar pula. Antara dialog yang gua ingat adalah dua dialog dibawah nih.



"Hang cuba try tengok!"

"Aku nak pi meeting mesyuarat nih!"


Hah! Apa yang kelakarnya? Gua rasa kelakar jadi gua cakap lah kelakar! Kalau tak rasa kelakar pun buat - buat jer lah kelakar jaga hati gua nih! Hohohoho! Okaylah! Itu jer pun gua nak taip! Kepada orang - orang utara kalau ada lagi dialog - dialog yang kelakar macam nih yang ada penggunaan bahasa Melayu dan Inggeris yang membawa maksud yang sama bolehlah berkongsi di ruangan komen entri ini. Jumpa lagi! Assalammualaikum dan salam sejahtera!


P/S : Sapa - Sapa Hat Dok Ada Google + Tu Sila Lah Add Cheq Nih Noh -> Hans Hanis



17 ulasan:

  1. mula2 baca xde perasaan kelakar pon,,baca kali kedua baru perasan,,,meeting mesyuarat,,ahhaha

    BalasPadam
  2. kadang2 tu dah sebut bkn perasan pn
    hee :>
    nk sebut camca ngn garpu pun buleh jd camca ngn sudu -,-

    BalasPadam
  3. hahahah.. memang kelakar... kadang2 kata... hari nih ada percubaan trial spm kat sekolah... huhuhu.. tu zamn dulu2 la...
    nak try cuba test la pencuci muka nih... hahahah...

    x perasan pon sebenaqnyakan???

    BalasPadam
  4. aku orang selatan...tak tau loghat utara sangat...tapi aku tau ayat neh sbb housemate aku dolu pun ade gune ayat yg first tuh...hahaha

    BalasPadam
  5. cuba try test.

    haha. lagi lah. tiga kali terus ulang yg sama.

    BalasPadam
  6. haha~ ulang benda sama!

    tok saya kalu nak gi kenduri dia cakap,
    "Tok nak pi makan knuri ni" . bukannya, "Tok nak pergi kenduri ni". ruparupanya habiss majlis kenduri tu tok saya makan.

    BalasPadam
  7. habaq mai ka habaq pi...I konfius la hans..cmna tuh?

    BalasPadam
  8. Haha.. Cuba try test uja.. *uja tu bahasa sarawak untuk cuba*

    BalasPadam
  9. lagi satu org selalu cakap..

    "ok la semua,masa dah time"..

    Selalu no aku dengar ayat ni...

    BalasPadam
  10. Saya rmai jugak kwn org utagha... mmg kelakar laa...ade satu perkataan tu...segan... aku seganlah nak pi mkn...adoyai...segan = malas bkn malu...hehehe...betui ka?

    BalasPadam
  11. kelakar la... ini macam ayat yang biasa hans guna kan?

    kihkihkih..

    BalasPadam
  12. "acu cuba try test..."

    pernah dengar yg ni?

    BalasPadam
  13. Tambah satu lagi, henfon hang hang

    Membawa maksud henfon awak screen beku. LOL

    BalasPadam
  14. hehe..da jadik mcm trend plak eh~ ;p

    BalasPadam
  15. ingat apa tadi... hahahaha..... sempoi ar entri ni.

    BalasPadam
  16. hehe..pengulangan ayat yg sama..cuma bhs yg berbeza..chii slalu kata..cuba try test :p

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com