Ahad, 6 Januari 2013

Hans Comix : (Upside Down) Batu Belah Batu Bertangkup

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua! Ini adalah Hans Comix terbaru selepas dah lama gua tak update entry Hans Comix. Sekadar gurauan dan semoga anda semua terhibur dan mendapat serba sedikit ilmu atau pengajaran daripada kisah ini!




P/S : Antara amalan supaya rezeki kita dimurahkan ialah menunaikan hajat insan lain dan insyaallah, Allah S.W.T akan melapangkan rezeki dalam bentuk tertunainya hajat sendiri seperti mana sabda Nabi S.A.W :

"Siapa yang menunaikan hajat saudaranya maka Allah S.W.T akan menunaikan hajatnya". (Riwayat Muslim) - SUMBER


152 ulasan:

  1. assalam..ha2..rupanya papa fifi teringin nak makan burger bakar !!.. ;)
    burger bakar skrg ni tgh hangat dipasaran..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha...
      skrg kan asyik2 orang sebut burger bakar jer kan
      hehehe

      Padam
  2. ahahaa...tak leh blah aku tgk muka diorang!! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahahaha
      okay tak muka diorang diperalatkan untuk komik nih?

      Padam
  3. eloklar..roomate kawan husna pon tgh teringin nk mkn burger bakar jugak nih..=P

    BalasPadam
  4. haha..sengal.janji jgn mungkir yer.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau mungkir lari lah ayah si Fifi tu nanti
      hahahaha

      Padam
  5. boleh pulak jumpe scene camni..kreatif

    BalasPadam
  6. Uhuhu...lawak. reaksi kena dengan jalan cerita.
    Nama fifi ea? Haha. Batu belah batu bertangkup versi bapak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha
      comel tak nama dia Fifi?
      ahahaha

      Padam
  7. hahahaa... kemain nak makan burger bakaq

    BalasPadam
    Balasan
    1. tau xpa
      dia mengidam lama dah tu

      Padam
  8. Dezee dah tengok movie ni..heihei..boleh la..sib bik ada kristen dunst je.

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah download tapi tak tgok lagi
      pening sikit tgok dunia atas dgn bawah nih
      hahaha

      Padam
  9. Fieee Na pun teringin makan bege bakar! Bek esk fie belikan klau x Na pun nak suruh batu berbelah makangg Na hahahhahha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha
      jaga2
      ada yang memeghatiiiii

      Padam
  10. Hans, Org cerita Durian Crepe, sya pun belum rasa, keunikan rasanya
    Org cerita burger bakar, sya pun belum jumpa mcmana fesyennya

    BalasPadam
    Balasan
    1. durian crepe rasa dia macam durian jer walau tambah krim ke apa ker
      hahaha
      burger bakar daging dia tu xsilap bakar guna arang

      Padam
  11. kt sabah xdak lagi burger bakaq ni...bila nak ada xtau

    BalasPadam
  12. tulaaa..kalau makan tu ingat la orang lain jgk esp mak ayah adik bradik kita.

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul2
      orang utara cakap jangan buat tahana dkt mak ayah dan adik beradik
      hehehe

      Padam
  13. Subhanallah...sweetnya Allah....semoga hati hati kita menjadi lembut dan pemurah kan Hans...

    BalasPadam
  14. Tak dapat makan burger terbakar terus merajuk p batu belah batu bertangkup ..:)

    Notenya : makan kena beringat-ingatkan orang lain la juga..haha.. terbaik =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yups
      makan tu kena beringat sama dkt orang yang tersayang :-)

      Padam
  15. haha, burger bakar punya pasal, nak jumpa batu belah batu betangkup.. haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaa
      punya marah bapa si Fifi tu
      hehehe

      Padam
  16. hahaha..kelakaq sungguh lah hanz ni..

    BalasPadam
  17. hahahah...nak burger bakar rupanya.

    BalasPadam
  18. Ni macam parodi dah ni:)

    Sedap sgt ke burger bakar tu, akak tak pernah makan lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hans Comix nih memang parodi sikit
      hehehe
      entah
      saya pun tak pernah makan lagi
      hehehe

      Padam
  19. hehehe..kelakar la pula..rupanya nak makan beger bakar

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehehe
      ayah si Fifi tu mengidam :-)

      Padam
  20. Burger bakar dah jd trend skg nie..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha
      yups
      semua orang asyik sebut burger bakar jer

      Padam
  21. nama fifi uols. :D

    ipoh takde bege bakaq :(

    ngidam. tp tak leh makan bege. acane? haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaaha
      xdapet den nak nolong hah

      Padam
  22. Batu tu pun pergi layan - Zizan

    Upside down, best juga tapi kurang sebab macam rush je nak habiskan cerita.

    BalasPadam
  23. adeh laaa....
    batu belah versi moden ni..
    nak buger bakarr.... :)

    BalasPadam
  24. Fifi sukeeeeee citer nie..... Kih Kih Kih

    BalasPadam
    Balasan
    1. heheheh
      terima kasih bro :-)
      fifi kimsalam
      hahaha

      Padam
  25. hishhh,jadi teringin ni nak makan burger

    BalasPadam
  26. hehe.. ahah! Hans silelah bantu daku dgn membelanje daku burger bakar =P

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha
      kawe jimat duit nih
      hahahaha

      Padam
  27. hahaha good story lah lawak dan bermakna

    BalasPadam
  28. selalu beli burger bakar kaw kaw kat puchong. btw tahniah sebab blog satu lagi tercalon dalam social media awards... semoga menang nanti :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha
      insyaallah
      ada rezeki ada la tu
      eh,blog nih pun ada tercalon juga :-)

      Padam
  29. Hahahahah! Air mata tak menahan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. air mata versi Doraemon tapi mengalir sopan sikit
      hahaha

      Padam
  30. kahkahkah.. ape laaa... kelakar tul...

    BalasPadam
  31. Bueger punya pasai ka,, hahaha saba je la,, grrr

    BalasPadam
  32. teringat maharaja lawak mega minggu 8..jozan ade buat lawak pasal batu..hehehe..ade tengok tak??

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada tengok
      macam zizan jadi UAI tu kan?

      Padam
  33. kahkahkah... gila lawak.. ni dr cita apa ni?

    BalasPadam
  34. hahahahha. .mabeles pnya cerita. . :D nk burger gk la. . :3

    BalasPadam
  35. aku pun nak gi cari batu belah batu bertangkup lah
    sebab ko tak gi rumah kak ayu utk potluck esok
    sob3

    BalasPadam
    Balasan
    1. bila ko nak gi?
      nak gi bagitau aku tau
      aku nak rakam
      hahahahahaha (gelak kekejaman)

      Padam
  36. Papa papa , i love u !! :D

    Beger pun jadi topik . kihkihkih

    BalasPadam
  37. tu dia dah kembali hans comix...memang santai...ayie tersenyum sendiri...hehe

    BalasPadam
  38. beger..ohhh beger..
    kalau macam ni aku pon nak pg jumpe batu blah batu bertangkup jugak r..
    senang sket..
    ada orang berlanja..
    haha~

    BalasPadam
  39. kalau gaya ni aziz m.osman kene gulung tikar jawabnya....

    BalasPadam
  40. eh,batu belah batu bertangkup bkn ke kisah mak ngn anak.
    versi 2013 jadik ayah ngn anak ek?
    haha
    pasal burger bakar je pun. haa

    BalasPadam
    Balasan
    1. revolusi la
      kena ubah
      kasi lain sikit
      hahahaha

      Padam
  41. asal aku tergelak je baca dialog tu.hahaha =D
    lawak doee.Nak beger bakar jugak!pelissss

    BalasPadam
  42. Pasal burger bakar pun sampai nak pergi batu belah...?

    Nape la dia tak pegi beli sendiri...?

    Kompius nih...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha
      entah
      aku pun tak faham dengan bapa si Fifi tu
      hehehehe

      Padam
    2. kurang kasih sayang daripada anak kot... kekeke...

      Padam
  43. kretif....x penah mkn lg burger bakar nih

    BalasPadam
  44. Balasan
    1. tahu xper
      pasal burger bakar jer pun
      hahaha

      Padam
  45. alahai fifi, comelnya nama.

    kak pira pun nak burger bakaq fifi, tolong belikan. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. nanti saya sampaikan pada Fifi
      hahaha

      Padam
  46. ooo anak kacukan rupanya :)

    BalasPadam
  47. hahaha memang kena ada pelat kedah ka? hahaha

    BalasPadam
  48. teringin la pulak burger bakar

    BalasPadam
  49. Huhuhu....nak burger bakaq jugakkkk....adeh la.....

    BalasPadam
  50. hahaha....burger bakaq....rasanya standard arrr burger bakaq..kalo yg goreng tu luar biasa sket...

    BalasPadam
  51. Fifi..fifi...sy pn nak beger bakar...heheh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha....
      hah...
      bro..cepat buat burger bakar
      hehehe

      Padam
  52. beger bakaq tu yang tukaq masak tu nama bakaq ka?huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha
      boleh jadi juga tu
      hehehe

      Padam
  53. den sampai sekarang belum merasa lagi burger bakar...kesian kan den...huhu

    BalasPadam
  54. haha. janji ngan lyla juga, lyla pun tringin nk mkn burger bakaq jugak.. haha

    insyaAllah, siapa yang mnunaikan hjat org lain pasti Allah tunaikan hjatnya jugak.. :)

    BalasPadam
  55. hahaha, nama lelaki tu FIFI! comelnyaa, gyaa >w<

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha
      tahu xper
      comel comel comel(gaya Yus Jambu)
      hahaha

      Padam
  56. ahahhahaha..... ade lak kan bapak cm gni

    BalasPadam
  57. fifi fifi jgn la makan buger bakaq papa. nanti papa marah. xpasal2 sumpah fifi jadi batu :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha
      versi tanggang kita buat lain kali
      kui3

      Padam
  58. macam tu la plak ye. hehe..

    BalasPadam
  59. burger bakaq pun boleh sampai merajuk LOL

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha
      penangan burger bakaq bahaya ohhh

      Padam
  60. setuju tu, tunaikan hajat orang lain leh mmudahkan urusan kite insyaAllah :) #beger bakar satu !

    BalasPadam
    Balasan
    1. maaf tak dapat tunaikan hajat bro
      hahahaa

      Padam
  61. comix ni sgt masuk dgn pengajaran tu..
    :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe
      terima kasih my bro :-)

      Padam
  62. sy pon nak burger bakaq jgk!! wuwuwuw~~

    hoho.. nice one! siap merajok lg eh? hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hati orang tua kena jaga
      diorang cepat emosional
      tak percaya cuba buat research
      hehehe

      Padam
  63. expresi wajah diorang dgn ayat tu mmg ngam la~ buka entri ni x dpat burger bakar free ker? :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha
      ko hengat ini mcd ada coupon voucher bagai?(gaya BABY AA)
      keh3....
      thanks bro :-)

      Padam
  64. hahaha.. comel jek. nak jugak beger bakar...

    BalasPadam
  65. tak taulah nak kata apa, mmg nak gelak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang nak gelak?
      dah gelak tak nih?
      hehehehe

      Padam
  66. err, aku taktau samada nk gelak atau buat2 gelak...sorry to say, ak tak jumpa punchline tu. entah...pandangan aku la. dan pandangan setiap org tu subjektif

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak apa...
      komik ku buat nih tak paksa orang untuk gelak pun wahai Mr Kopi Pasta :-)

      Padam
  67. Hahaha! Burger bakar nye pasal :P

    Eh, ye laa. Cuba2 tunaikan hajat org laen. Nnt tanpa sedar hajat kita sendiri tertunai. So, jom banje aku burger bakar satuu! Kehkeh! :P

    BalasPadam
  68. Huuuuu... aloh... nate bewok lawokkkk... gagagagaga :)

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com