Ahad, 21 Januari 2018

Makan Itik Salai Mastar Di Bandar Baru Bangi

Assalammualaikum semua. Minggu lepas Hans berkesempatan makan itik salai masak lemak dekat kawasan Bandar Baru Bangi. Sebenarnya kedai nih dah lama tetapi Hans baru dapat tahu setelah dibawa oleh rakan sekerja melantak dekat sini.

Hans Cari Dekat Google Sebab Hari Tu Lupa Snap

Nama tempat makan nih ialah Itik Salai Mastar. Kalau korang sampai sini memang akan nampak ramai manusia yang datang menjamu selera di waktu puncak rehat iaitu dalam tengahari lah. Kepada yang tak makan itik tu jangan risau sebab selain itik salai masak lemak, ada banyak lagi menu-menu lain yang ditawarkan disini.

Inilah Itik Salai Masak Lemak Mastar

Hans memang teringin nak makan itik jadi memang Itik Salai Masak Lemak nih lah yang Hans terjah dulu ditambah dengan nasi putih ganda dua. Ganda dua tu maksudnya nasi tambah atau nasi double. Lapaq wehhh!

Gambar Tak Jelas Sebab Kurang Cahaya + Lapar Gila Tak Boleh Fokus Dah. Hahaha!

Pandangan Hans tentang Itik Salai Mastar nih...rasanya sedap tetapi masih tak boleh lawan rasa Daging Salai Masak Lemak Restoran Binjai PNB Perdana Hotel. Tetapi, dari segi harga memang berpatutan. Hans lupa pula berapa harga tapi kira memang harga mampu makan lah. Hehehe! Jadi, kepada penggemar itik tu boleh lah cuba makan dekat sini pula.


Skala Sedap : 3 / 5

P/S : Nak Kena Cari Calon Isteri Yang Pandai Buat Masak Lemak Dah Rasanya Nih. Hahaha!

54 ulasan:

  1. wah tgh cari calon ke tuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha...tengah mencari lah sebab single...
      kalau tak single eden tak cari...haha

      Padam
    2. no 1 pun xjumpa lagi..mana datang no 2? hahaha

      Padam
  2. Itik salai masak lemak yer,teringin pula nak makan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe...makan jangan xmakan

      Padam
    2. Hehe, cari tak jumpa kat Perlis menu camtu

      Padam
    3. hahaha...perlis ada menu special lain :)

      Padam
  3. Hans bukan hans isaac kan 😬

    BalasPadam
  4. Lapar gila? Dah berapa hari x mkn keh keh keh

    BalasPadam
  5. Hi Hans..

    macam nak cuba je.. tapi jauh lah sangat tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada rezeki lalu area situ...try lah cuba...hehehe

      Padam
  6. Saya suka makan itik. tapi itik salai masak lemak tak pernah makan. Nanti singgah Bangi boleh lah try.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahhhhhh...yang tak pernah makan tu lah nak kena cuba rasa tu

      Padam
  7. Akak pun suka makan salai2 masak lemak ni. Biasa mkn dekat dgn rumah je - Batang Benar, ada kedai makan salai.

    Hans jelah yang belajar masak lemak! haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu lah...tapi xreti nak masak nih...hahaha

      Padam
  8. Salam kenal Hans, done follow sini..
    Masak lemak pekat dan pedas memang kaw!
    So far masih belum rasa itik salai, nampak sedap..

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks sudi follow :)
      try rasa...sedap ohhh

      Padam
  9. haritu baru makan gulai itik salai di kenduri pak sedara..rasanya memang perghhh..sedap

    BalasPadam
  10. Tak pernah makan masakan yang guna itik unless telur itik. Haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. kena cuba...daging itik sedap ohh

      Padam
  11. Hans ni mesti org Nesmilan ek hihi.... lain mcm sungguh mengidam lomak cili api nampaknya tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak lah sis...saya orang Aloq Setaq, Kedah.
      Selain gulai....masak lomak cili api orang nesmilan nih saya suka..
      favorite saya...heheh

      Padam
  12. pedas x msk lemak tu? penah mkn itik salai jg kt resto qobin, si pendaki negara tu... resto dia kt dlm giant damansara x tau laa ada lg ke x resto tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya makan xpedas pun sebab memamg suka makan pedas
      tapi kawan-kawan cakap pedas juga

      Padam
  13. sedapnya itik salai. saya org bangi nanti bolehla datang makan kat sini

    BalasPadam
    Balasan
    1. hah...try jgn tak try...hehehe

      Padam
  14. Wah...sedapnya makan itik salai dengan masak lemak ya...

    kalau berkunjung ke Kedah boleh cari gulai itik...banyak di Daerah Yan

    BalasPadam
    Balasan
    1. yer....xsilap dulu macam pernah makan sekali dekat area situ...rasa sedap juga :)

      Padam
  15. Tak berapa minat makan itik tapi menggodanya gambar tu.

    BalasPadam
  16. menarik nmpknye itik salai tu

    BalasPadam
  17. sedapnya itik... lama giler dh xmkn gulai itik klu dulu tiap kli hari raya manu istimewa rumah ahlam gulai itik mkn dgn nasi dagang... perghhh sedapnya

    BalasPadam
  18. cikyan tak pernah try itik salai. tapi dging salai pernah laa...

    dging salai masak lemak cili api.. fuhhh mmg terbaik laaa !

    BalasPadam
    Balasan
    1. daging salai masak lemak memang selalu...itu memang terbaik...paling sedap setakat nih saya pernah makan kalau yang jual2 nih dekat Restoran Binjai PNB Perdana Hotel

      Padam
  19. GV baru tahu ada itik salai kat bandar baru bangi.teringin nak cuba. nampak sangat sedap pic kat atas. hihu. tapi kat seksyen mana nie. huhu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. alamak lupa pula...tapi dia dekat dengan shell...waze or google maps mesti jumpa punya

      Padam
  20. suka daging salai msak lemak tp itik salai tak penah try lagi...

    BalasPadam
  21. Sedapnya itik salai..masak cili padi takde hal tp nak salai tu bannyak hal..btw kami singgah folllow ye :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe...yang salai tu yg leceh tu...makan sekejap je...haha
      thanks sudi follow

      Padam

Jika ada sebarang pertanyaan atau persoalan, boleh email kan kepada saya di mohamadhanisismail@gmail.com

Jika berminat ingin bekerjasama dengan pemilik blog ini melalui ulasan @ review berkaitan pelancongan, hotel, makanan atau apa-apa yang berkaitan juga amatlah digalakkan untuk berhubung dengan saya melalui email juga.