Jumaat, 23 April 2010

Dengar Lagu Si Tilu Nih Teringat Kisah Cinta Lama.....Hahaha! - Part 1


Gua rasa sangat beruntung sebab gua dilahirkan pada zaman dimana surat masih menjadi medium utama untuk pasangan bercinta untuk meluahkan perasaan masing - masing. Waktu tu kebanyakkan orang mencari rakan melalui berchatting di MIRC ataupun mengutus surat melalui ruangan berkenalan di majalah - majalah. Hahahaha.

Sebab dulu gua gemuk dan tak kacak serta hensem macam sekarang jadi memang gua single - mingle lah. Setakat couple dengan Angelina Jolie jer lah waktu tu. Hahaha. Salah satu hobi gua ialah kumpul bank notes or coins so pada suatu malam tu tak silap gua waktu gua form 2 gua chatting la dekat MIRC. Channel #14tahun. Hahaha. Gua sajalah tegur budak perempuan nama Amy nih. Tiba - tiba dia bagitahu dia dari Brunei.

Walawehhhh!! Sumpah gua excited waktu tu. Kalau sekarang memang taklah. Hahahaha. Tapi, sebab ruangan MIRC nih bukan boleh percaya so gua sajalah minta dekat dia duit kertas Brunei. Gua kasi alamat semua dekat dia. Pastu dia kata dalam minggu nih sampailah. So, gua buat tak tahu jer lah kan. Berborak macam biasa. Lepas tu, hari Sabtu minggu tu tiba - tiba bunyi motor posmen kedengaran dari depan pagar rumah.

Tugas gua memang mengutip surat - surat pun jadi gua macam biasalah berlari menyerbu kepada posmen tu seperti bermain rugby. Haha. Tiba - tiba gua terpandang satu sampul surat nih. Apa kepeliknya setem dekat surat nih. Selalunya gua tgok setem buah, bunga tapi hari nih setem nih lain jer warna dan coraknya. Rupa - rupa setem berlambangkan Sultan Hassanal Bolkiah. Wah, sekali lagi gua excited. Berlari - lari gua masuk bilik buka sampul tu. Kenapa masuk bilik? Kang kantoi dengan family gua tak ker diorang bising. Hahaha.

Gua buka sampul tu dengan rakus.....tiba - tiba.....ARGHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!

To Be Continue...............

19 ulasan:

  1. baru rasa nak buat entry pasal surat menyurat hahahahaha

    BalasPadam
  2. pergh majumia ko, form 2 dah MIRC, siyes aku xtau apa2 time tu pasal chating2...ahahha..walaupun dah ada MIRC time tu

    BalasPadam
  3. suspen je la ko ni. haha.
    rajin ko men'update blog hari2.. dah kalah redmummy ni.. hehe..

    hans, tukarla layout yg menarik sket..

    BalasPadam
  4. Aku dulu penah tulis surat kat Exist ngan 4U2C. Guna alamat sekolah plak tu. Hampeh je rasa. Tp diorg reply tau....hahahahahaha

    BalasPadam
  5. huih..

    tingat zaman surat nyurat ni.. gadoh ngan kawan jiran seblah asek pas pas surat kat adik die..

    yg x leh bla tu tunggu gak mak die balik nk pas surat..

    "macikk.. bagi kat ina.." pastu terus bla.. gile ah...

    seb bek mak mak zaman dulu dulu paham.. biase r .. kanak kanak... *-*

    BalasPadam
  6. wah lagu tilu...

    best2...


    teringat cite cinta lama2 dlu2

    BalasPadam
  7. hehe....dalam surat tu mesti ader surat yang cam ni...

    "lu pehal lak nakmintak wa duwet ha"

    hahaha

    BalasPadam
  8. alamak...!!
    writer..jgn gantong2 ini story...
    potong ar..kacau2 jiwa kacau....
    hadoyai...~

    BalasPadam
  9. argh!!!!!
    suspen gler hans...
    aku x sabau nk tgk kesudahannyer...
    hahaha...

    BalasPadam
  10. rasa nak terajang tau x bila nak masuk klimaks ada sambungan..

    BalasPadam
  11. hahaha...teringat kesah lame..dlu aku ske kasi surat cinte kat awek..

    BalasPadam
  12. oh baca ni br teringat balik! dulu penah balas2 surat jugak dengan sorg budak ni. ape tah nama dia. tapi nama sy cinderella! haha mepek gilaaa

    BalasPadam
  13. aku ada wey duet brunei..ko nak ke?haha

    BalasPadam
  14. eeeeiii!!! Ko nie hans! Wat aku suspen je la. Geramnyer

    BalasPadam
  15. ceh bersambung plak...err ada gmbr bogel ke hahaha

    BalasPadam
  16. wah..ala-ala pen pal la ni ea..
    =P

    BalasPadam
  17. oiiih oiiihhh... sambung la cepat... tiba tiba............????? dapat note $500 keer???? waalllaaweeeiihhh

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com